Informace výrobců

Druhá etapa retailového parku H-Park v Brně je hotová

Stavební společnost HSF System dokončila jako generální dodavatel výstavbu druhé části retailového parku H-Park 2 v Brně. Investorem byla společnost RLRE Carina Property. Finanční objem projektu byl přibližně 70 mil. Kč.

Generální dodávka projektu „H-Park 2, část 2B“ byla realizována od listopadu 2021 do června 2022. Zastavěná plocha dvoupodlažního objektu ve tvaru otevřeného písmene „U“ je 2 682 m2. Součástí projektu je také 2 323 m2 zpevněných ploch.

„Jednalo se o výstavbu polyfunkčního objektu s 10 obchodními jednotkami, sklady a kancelářemi. Tím jsme navázali na předchozí realizaci části 2A v tomto brněnském retailovém parku,“ popisuje Tomáš Hess, obchodní ředitel a člen představenstva společnosti HSF System.

H-Park v Brně (zdroj: HSF System)H-Park v Brně (zdroj: HSF System)H-Park v Brně (zdroj: HSF System)

Nosnou konstrukci objektu tvoří železobetonový skelet a spirolový strop. Střešní plášť vynáší trapézový plech uložený na železobetonových vaznících. Obvodový plášť je skládaný a prosvětlení budovy zajišťuje sklohliníková fasáda vedená přes obě patra. „Fasádu oživují kryté niky zádveří s automatickými posuvnými dveřmi a markýzy nad sekčními vraty,“ doplňuje Roman Hlinšťák, vedoucí střediska společnosti HSF System.

Retailový areál H-Park je situovaný na Heršpické ulici nedaleko největší brněnské budovy AZ Tower. „Park má výbornou dostupnost z centra města Brna. Atraktivitu lokality podporuje také blízký sjezd z dálnice D1,“ uvádí Hynek Stupák ze společnosti RLRE Carina Property, dceřiné firmy společnosti Raiffeisen – Leasing, která byla investorem projektu. Mezi nájemce retailového parku H-Park patří například firmy a značky Kärcher, Pet center, T. S. Bohemia nebo SAPELI centrum.

H-Park v Brně (zdroj: HSF System)H-Park v Brně (zdroj: HSF System)H-Park v Brně (zdroj: HSF System)

podle podkladů společnosti HSF System