Informace výrobců, Výplně otvorů

Dveřní systémy Schüco FireStop ADS 90 FR 90 dosahují nejvyšší třídy požární odolnosti

Nový hliníkový dveřní systém Schüco FireStop ADS 90 FR 90 rozšířil platformu Schüco FireStop o systém nejvyšší třídy požární odolnosti s 90minutovou ohnivzdorností ve stavební hloubce 90 mm. Technologie profilu s otevřeným falcem, na které je platforma Schüco FireStop založena, umožňuje rychlou a flexibilní adaptaci za probíhajícího provozu. Profily, příslušenství a kování tohoto systému jsou převážně identické se systémem Schüco FireStop ADS 90 FR 30. Instalací prvků, jako jsou protipožární izolátory a úchyty skel, bylo u dveří Schüco FireStop ADS 90 FR 90 dosaženo nejvyšší třídy požární odolnosti 90 minut. Benefitem této nové řady je snížení hmotnosti křídla až o 20 %, což je výsledkem použití unikátní protipožární izolační vložky.

Schüco FireStop ADS 90 FR 90 kombinuje účinnost, funkčnost a design v jediném systému. Hlavním rysem platformy Schüco FireStop je geometrie profilů s otevřeným falcem, díky nimž lze rychle a flexibilně provádět úpravy v závislosti na měnících se požadavcích, a to vše za provozu budovy – např. dodatečnou instalaci kabeláže elektrických dveřních prvků při automatizaci dveří nebo změnu zamykací techniky z jednobodového na vícebodové zamykání.

Profily, příslušenství a kování 90minutového protipožárního systému jsou z velké části shodné se systémem Schüco FireStop ADS 90 FR 30. Nejvyšší třídy požární odolnosti 90 minut bylo dosaženo použitím příslušenství, jako jsou protipožární desky a zasklívací lišty. Protipožární izolační vložka, která byla integrována do vnějšího rámu a rámu křídla, umožňuje další zdokonalení protipožárních dveří. Skryté kování, které dává větší designovou svobodu a zajišťuje jednotný čistý vzhled v celé budově, je nyní poprvé k dispozici i pro protipožární dveře s 90minutovou požární odolností pro zvětšené systémové rozměry. Tento protipožární systém umožňuje provedení světlého průchodu o rozměrech až 1400 x 2700 mm v případě jednokřídlých dveří a až 2822 x 2700 mm v případě dvoukřídlých dveří.

Geometrie profilů s otevřeným falcem umožňuje efektivní výrobu a instalaci skrytého kování. Kování lze nainstalovat efektivně bez nutnosti dalších obráběcích činností a téměř bez použití jakéhokoli nářadí. Kromě osvědčeného postupu kolíkováním lze nyní rohové spoje šroubovat nebo lisovat. To snižuje celkovou hmotnost protipožárních dveří Schüco ADS 90 FR 90 v porovnání se starým systémem Schüco FireStop T90 až o 20 procent.

Schüco FireStop ADS 90 FR 90 kombinuje design, účinnost a flexibilitu v jediném protipožárním systému s 90minutovou požární odolnostíSchüco FireStop ADS 90 FR 90 kombinuje design, účinnost a flexibilitu v jediném protipožárním systému s 90minutovou požární odolnostíDíky příslušenství, jako jsou protipožární izolátory a úchyty skel, dosahují protipožární dveře Schüco FireStop ADS 90 FR 90 nejvyšší třídy požární odolnosti 90 minutSchüco FireStop ADS 90 FR 90 jsou první protipožární dveře s 90minutovou požární odolností, které integrují skryté kování pro dosažení jednotného vzhledu v celé budově

podle podkladů společnosti Schüco