Informace výrobců, Podlahy

Dvoumetrový formát podlahových designových vinylů mFLOR GRAND s neobvyklými imitacemi dřeva

Holandský výrobce designových podlah značky mFLOR představil vinylové kolekce GRAND s mimořádnou délkou pásů pro velmi reálný vzhled (klasické dílce mívají délku 1–1,5 m). Formát 2000×200 mm umožňuje dokonaleji zachytit kresbu dřeva. Dílce se zešikmenými hranami mají tloušťku 2,5 mm a lepí se k podkladu. Lze vybírat z dekorů pěti kolekcí imitujících dřevo.

Kromě u podlah typických dřevin dub a borovice je v nich zachycena zajímavá a nezvyklá struktura vrby a vavřínu, které se na výrobu dřevěných podlah běžně nepoužívají. Přestože designové provedení všech velkoformátových dekorů je vysoce kvalitní, ty z kolekce Authentic GRAND Country Willow (v imitaci vrby) lépe vynikají díky efektnímu povrchu. Každou prasklinu u nich ucítíte na omak.

Kolekce Authentic GRAND Country Willow (dekor vrba)Kolekce GRAND Laurel (vavřín)

Kolekce podlah mFLOR je vyrobena z čistého vinylu, nikoli recyklovaných materiálů z nezjistitelných zdrojů. Má vysoce odolnou nášlapnou vrstvu tloušťky 0,55 mm s ochrannou matnou polyuretanovou vrstvou, hodí se tak i pro komerční a lehké průmyslové využití (zátěžová třída 32/41). Díky výrobnímu postupu horkým lisováním je krytina vysoce stabilní a přesvědčivá, má výraznější barevný efekt. Realistického povrchu s hmatatelnou strukturou suků výrobce u vybraných kolekcí dosahuje pomocí tzv. tvarovací ražby. Jednotlivé dílce se lepí k podkladu a umožňují pokládku na podlahové vytápění i do vlhkých prostor koupelen. Chůze po nich je tichá, neklouzavá. Čištění nevyžaduje specifický přístup, stačí běžné postupy.

Kolekce GRAND Chesham Oak (dub)Kolekce GRAND Peterhouse Pine (borovice)

Každý z 29 vinylových dekorů řady GRAND má oproti dřevu několik výhod. Elastické vinylové dílce jsou vysoce odolné, zvládají dopady předmětů, jiné mechanické poškození i frekventovaný provoz. Nehrozí u nich defekty způsobené kontaktem s vlhkostí, vodou či teplem z podlahového topení. Díky minimální tloušťce 2,5 mm odpadá riziko, že se krytina konstrukčně nevejde do rekonstruovaných interiérů. Kromě domácností jsou ideální pro rozlehlé obchodní a veřejné prostory, od kanceláří přes hotely po třeba letištní plochy. Nevyžadují jakoukoli dlouhodobou ani speciální krátkodobou údržbu. Benefitem je i cena. Designové vinyly z kolekcí mFLOR GRAND prodává firma Kratochvíl parket profi za 1295 Kč za m² včetně 21 % DPH. Výjimkou je 6 autentických dekorů kolekce Country Willow v ceně 1416 Kč za m² včetně 21 % DPH.

Další informace najdete na www.kpp.cz.

podle podkladů společnosti KPP