Informace výrobců, Výplně otvorů

Ekologická výroba nových dřevěných oken

Společnost PKS okna se v oblasti inovací zaměřuje nejen na pokrok ve vývoji jednotlivých výrobků, ale za mimořádně důležité považuje i změnu přemýšlení o procesu výroby jako takovém. Proto divize Eurookna, která je součástí společnosti, prošla za poslední měsíce velkou proměnou, kdy se z podstatné části změnila technologie výroby. Hlavním cílem této investice bylo celkově nové pojetí výroby dřevěných oken v srdci Vysočiny s důrazem na její maximální ekologičnost. Nově instalované technologie patří v současné době k vůbec těm nejmodernějším. Vlastní výroba je tak ještě více než kdykoliv dříve v historii společnosti šetrnější k životnímu prostředí. Výsledkem je také produkce nových řad dřevěných oken ve vysoké kvalitě. Současní i budoucí zákazníci se tak mohou těšit nejenom na produkty vyráběné ohleduplně k životnímu prostředí, ale také na nejvyšší kvalitu a modernější design nových oken. A to jak klasických – dřevěných oken, tak i prémiových – dřevohliníkových.

Rozsah ekologické inovace výroby

Obnova výrobní linky zahrnovala především výměnu hlavního operačního centra, pořízení nové profilové brusky, optimalizační pily, obráběcích nástrojů, lakovacího robota či sušícího tunelu. Inovace zvýšila celkovou efektivitu výroby, míru automatizace a přinesla rovněž významnou optimalizaci spotřeby elektrické energie a optimalizaci spotřeby nátěrových hmot při robotickém nanášení barev. Velkou provozní i ekologickou úsporu zajišťují také fotovoltaické panely instalované na střeše výrobní haly. Doplněné jsou rekuperačními jednotkami i systémem pro ukládání energie. Výrobní hala je tak z části soběstačná jak ve výrobě tepla, tak i ve výrobě teplé užitkové vody v rámci obnovitelných zdrojů a osvětlena je pouze energeticky nenáročnými a úspornými LED svítidly. Toto všechno dělá z ryze české výrobny dřevěných oken ve Žďáru nad Sázavou unikátní výrobní prostory v rámci celé republiky.

Druhý největší producent dřevěných oken u nás se tímto posunul na pomyslnou špičku ledovce v oblasti inovací zohledňující výrobu s minimální zátěží pro životní prostředí. Avšak nejenom ekologie a ohleduplnost, ale také vysoká úroveň kvality finálních produktů a příjemné, zdravé pracovní prostředí je současně automaticky motivační i pro samotné zaměstnance, kteří se na celém procesu nového pojetí výroby dřevěných oken ve společnosti PKS okna podílí.

PKS oknaPKS oknaPKS oknaPKS okna

PKS oknaPKS oknaPKS okna

Nové ekologické produkty společnosti PKS okna

Současně proběhla i kompletní nástrojová profilová inovace (nové a designově modernější tvary oken) dosavadních výrobkových řad, kdy CNC opracování a robotické lakování zaručuje vyšší standard produktové kolekce dřevěných a dřevohliníkových oken pod značkou PKS okna. Aktuálně se v „ekologickém“ portfoliu společnosti nabízí tři klasické typy dřevěných oken – řada 78, řada 88 a zcela nová prémiová řada 100. Doplněny jsou o dva typy dřevohliníkových oken v řadách 78 a 88. Portfolio uzavírají špaletová okna s řadou 68+46.

Mezi hlavní výhody dřevěných oken, tzv. eurooken patří autentičnost a vizuální harmonie se stylem stavby. Současně eurookna vyhoví i těm nejpřísnějším nárokům na moderní a úsporné bydlení. Vynikají výbornými zvukovými a tepelněizolačními parametry. Jsou tedy vhodná i do náročného městského prostředí a mohou ušetřit nemalé prostředky za vytápění.

Pro více informací o sortimentu dřevěných oken společnosti PKS okna navštivte webové stánky pksokna.cz/drevena-okna nebo pksokna.cz/drevohlinikova-okna.

Dřevěné okno 88Dřevěné okno 100Dřevohliníkové okno 88

podle podkladů společnost PKS okna