Fasádní pláště, Informace výrobců

Elegantní řešení fasády z přírodního materiálu, které nezestárne

Stavíte dům nebo ho jen chcete obléknout do nového kabátu a líbilo by se vám, kdyby působil luxusním dojmem? Řešením je zvolit ten správný materiál na fasádu. Oním materiálem jsou lícové cihly, případně cihlové obkladové pásky, které mají zcela totožné vlastnosti. Obě varianty dodávají vzhledu celého domu nejen elegantní nádech, ale také s sebou přináší kouzlo přírody – jedná se totiž o stoprocentně přírodní materiál.

Cihlová fasáda je navíc praktická, protože mezi její charakteristické vlastnosti patří dlouhá životnost a pokud se nejedná o velmi světlý odstín, ztratí se na ní řada skvrn a šmouh, kterým se za léta používání domu vyhnete je stěží. Dalším potěšujícím faktem je to, že cihlová fasáda snad nikdy nevyjde z módy – splňuje designové požadavky již opravdu spoustu let, je moderní v současnosti a nic nenasvědčuje tomu, že by to mělo být v dalších letech jinak.

Obkladové pásky Cienna

Barevné provedení pro každého

Při volbě cihlové fasády se rozhodně nemusíte omezit na jediný design cihel nebo pásků. Výběr je opravdu pestrý. V nabídce najdete jak klasické cihlové barvy v řadě odstínů, tak i všemožná další barevná provedení od světlých cihel, dokonce i bílých, přes nažloutlé až po velmi tmavé.

Bát se nemusíte ani tmavších variant, které vypadají skvěle samotné nebo v kombinaci s klasickou světlou omítkou. A dle vašeho vkusu si samozřejmě můžete vybrat z několika barevných řešení spárovacích hmot.

Fasáda z lícových cihel Lithium

Široké možnosti použití

Lícové cihly a cihlové obkladové pásky se dají používat u zděných domů i dřevostaveb. V případě použití obkladových pásků na dřevostavbě si však dejte pozor, aby nosnost konstrukce měla únosnost na zatížení obkladem 25 – 50 kg/m2 dle vybraného typu pásků. To je hodnota, která zaručuje, že stěny bez problému udrží obkladové pásky, lepidlo i spárovací hmotu.

Využití však cihly a cihlové pásky najdou nejen u fasád domů. Tento vzhledově příjemný materiál se hojně využívá i při stavbě plotů, zahradních domků, komínů a své zastoupení má často také v interiéru. V interiéru se s ním setkáváme v podobě obložení krbů, sloupů schodišť nebo třeba zdí za televizí.

Lícovky v obývacím pokoji

Stylová fasáda od firmy WEST BRICK

Pokud vás fasády z lícových cihel nebo cihlových obkladových pásků zaujaly, rozhodně se vyplatí prohlédnout nabídku firmy WEST BRICK – lícové zdivo s.r.o., kde o rozsáhlý sortiment není nouze.

Vybírat vaši fasádu nebo interiérový obklad můžete vybírat z desítek produktů na e-shopu a přímo si je objednat, nebo na pobočce, kde vám pomohou na cestě k vaší vysněné fasádě. WEST BRICK zajišťuje také montáž, kdy se zkušení řemeslníci postarají o realizaci na klíč, takže při celé realizaci od výběru po montáž si nemusíte dělat žádné starosti.

podle podkladů společnosti WEST BRICK