Informace výrobců

Fasádní systémy Ceresit – ucelené systémy pro zateplení domu s širokým spektrem barev

V posledních letech přinesly fasádní zateplovací systémy Ceresit na trh zcela nová řešení při realizaci fasád. Ceresit System Advisor poradí s výběrem zateplovacího systému, vnější vzhled fasády atraktivně řeší inovované barevné spektrum Ceresit Colours of Nature Systém pro architekty. Velkou výhodou jsou také systémová řešení pro zateplení fasády, při kterých jsou použity špičkové materiály Ceresit a se kterými se dají – podle volby systému – realizovat jednoduché, ekonomické systémy i fasády extrémně odolné s prémiovými užitnými vlastnostmi.

Ceresit System AdvisorCeresit Colours of Nature Systém pro architekty

Ekonomickým a spolehlivým systémem pro malé a středně velké obytné a veřejné objekty je například systém Ceresit Ceretherm Popular. Pokud preferujete rychlost, budete volit extrémně rychlou aplikaci a trvanlivé řešení nejvyšší kvality s expresním fasádním systémem Ceresit Ceretherm Express. Atraktivní z hlediska odolnosti a životnosti je systém Ceresit Ceretherm Impactum, který při zachování špičkové úrovně tepelné izolace extrémně odolává mechanickému poškození a silnému teplotnímu smršťování fasády. V souvislosti se zvýšenými požadavky na požární odolnost budov je ceněný i systém pro minerální vlnu a polystyren Ceresit Universal, charakteristický právě univerzálním využitím izolačních materiálů.

Ceresit Ceretherm Popular – skladbaCeresit ImpactumCeresit Universal – skladba

S výběrem vhodného zateplovacího systému Ceresit – od rodinných domů přes bytové domy, výškové objekty, průmyslové stavby až po veřejné budovy – pomáhá Ceresit System Advisor. Tato on-line aplikace navrhne (po zodpovězení jednoduchých otázek připraveného dotazníku) vhodný systém či systémy. Tazateli stačí označit typ budovy, obvodové zdivo, speciální požadavky na typ izolačního materiálu, a zda se bude jednat o novostavbu či nově zateplovaný objekt.

Při řešení barevnosti fasády bude optimální pomůckou inovované spektrum Ceresit Colours of Nature (CON) Systém pro Architekty, které současnou nabídku 211 barev rozšiřuje až na 511. Novinkou není jen samotné rozšíření počtu odstínů. Nový stylistický nástroj nabízí originální paletu, která dělí barvy na čtyři barevné skupiny, šest výrazných stylů a devět typů barev. Cenné jsou hlavně tipy a triky, jak pracovat se styly a typy barev, jak je kombinovat a vytvářet optimální výsledek. Pro dosažení barevného souladu se například doporučuje kombinovat barvy ve stejném barevném stylu. Trochu odvážnější, avšak stále ladící je kombinace dvou různých stylů a maximálně tří typů barev, k dosažení optimálního výsledku se doporučuje zvolit barvy ladící z hlediska sytosti a úrovně šedi.

Všechny informace o fasádních omítkách a nátěrech Ceresit najdete na www.ceretherm.cz.

podle podkladů společnosti HENKEL ČR