Informace výrobců

Firma HSF System dokončila na Slovensku logistické centrum pro KiK

Stavební společnost HSF System SK dokončila jako generální dodavatel druhou etapu logistického centra pro společnost DSK Logistik v průmyslovém parku Kostolné Kračany. Rozšířené skladovací prostory s celkovou rozlohou 50 000 m² využívá přední evropský prodejce textilu a doplňků pro domácnost KiK. Developerem projektu je společnost GO Asset. Projektový management zabezpečila společnost Atrios.

Půdorysná plocha automatizovaného logistického centra je po dokončení druhé etapy větší než 50 000 m². Celková zastavěná plocha má i s venkovními prostory rozlohu přes 100 000 m². „Neobvyklá je čistá skladová výška 12 metrů. Rozšířením haly jsme také o více než 100 míst navýšili nabíjecí místa pro vysokozdvižné vozíky,“ vysvětluje jednatel společnosti HSF System SK Tomáš Kosa.

Generální dodávka probíhala v obou etapách výstavby podle mezinárodní standardu DGNB pro logistiku. Jedná se o certifikát pro navrhování, realizaci a provoz šetrných budov. První etapu výstavby skladovacích prostor v průmyslovém parku Kostolné Kračany realizovala stavební společnost HSF System SK v roce 2016.

Firma HSF System SK dokončila druhou etapu logistického centra pro společnost DSK Logistik v průmyslovém parku Kostolné KračanyFirma HSF System SK dokončila druhou etapu logistického centra pro společnost DSK Logistik v průmyslovém parku Kostolné KračanyFirma HSF System SK dokončila druhou etapu logistického centra pro společnost DSK Logistik v průmyslovém parku Kostolné KračanyFirma HSF System SK dokončila druhou etapu logistického centra pro společnost DSK Logistik v průmyslovém parku Kostolné Kračany

Jedno z největších logistických center na Slovensku bude z Kostolných Kračan u Dunajské Stredy zásobovat maloobchodní jednotky KiK na středoevropském a východoevropském trhu. Projekt logistického a distribučního centra má na starosti rakouská developerská společnost GO Asset.

Průmyslový park Kostolné Kračany, který funguje od roku 2007, má celkovou využitelnou plochu 1 500 000 m². Aktuální obsazenost parku je přibližně 44 % a pracuje zde přes 2000 zaměstnanců. HSF System SK je dceřinou společností české stavební společnosti HSF Systém.

podle podkladů společnosti HSF System