Informace výrobců

Firma Micro-Epsilon zrekonstruovala své sídlo s využitím stavebních systémů Lindab

Micro-Epsilon, výrobce a dodavatel měřicí techniky, potřeboval ve své centrále v jihočeské Bechyni zrekonstruovat a zateplit obvodový plášť administrativní budovy a také rozšířit s ní sousedící elektrodílnu. Generální dodavatel stavby Uniko Písek se rozhodl využít systém Lindab Stavby.

„Pro stavební systémy Lindab jsme se rozhodli především kvůli rozsáhlé technické podpoře i know-how, kterým Lindab jako nadnárodní firma s více než 60letou tradicí disponuje. Projekt jsme realizovali ve dvou etapách: první byla rekonstrukce a zateplení obvodového pláště administrativní budovy, další pak přístavba a nástavba elektrodílny. Byli jsme spokojeni s dodávkou i realizací. Samozřejmě bylo nutné řešit v průběhu stavby mnoho detailů, ale finální dílo chválí naši zaměstnanci i obyvatelé Bechyně. Firma září novotou a celkový design i barevné kombinace se vydařily,“ uvedl Ing. Jiří Švec, MBA, jednatel společnosti Micro-Epsilon. Plocha, přistavěná v prvním nadzemním podlaží k původnímu půdorysu elektrodílny, má rozlohu 25,2×15,6 m. Nástavba druhého nadzemního podlaží má půdorysné rozměry zhruba 46,8×24 m.

Firma Micro-Epsilon zrekonstruovala své sídlo s využitím stavebních systémů LindabFirma Micro-Epsilon zrekonstruovala své sídlo s využitím stavebních systémů Lindab

„Rekonstrukce obvodového pláště spočívala v instalaci stěnových sendvičových PIR panelů se skrytým kotvením na původní fasádní systém typu Kord. Součástí dodávky byl kompletní fasádní systém včetně tenkostěnných prvků z prvotřídní švédské oceli, které tvoří podkladní a vyrovnávací rošt, lemovací prvky, kotevní a spojovací materiál,“ dodává Petr Pleyer, produktový specialista pro industriální sektor společnosti Lindab.

Kancelářská budova Micro-Epsilon v Bechyni je tak další z četných tuzemských realizací, které využívají opláštění ze sendvičových panelů Lindab – zde o celkové ploše 1050 m². Ty lze využívat nejen na ocelové, ale i na zděné konstrukce a také na železobetonové skelety. Hodí se jak pro novostavby, tak pro rekonstrukce. Na fasádě působí velmi kompaktně a atraktivně, zvlášť když jsou pojaty ve firemních barvách. Svědčí o tom mj. obdobné realizace z poslední doby: rekonstrukce opláštění autosalonu Škoda Auto v Horoměřicích u Prahy spolu s přístavbou showroomu a skladu náhradních dílů či opláštění nového sídla společnosti MS Praha ve Cvikově.

Firma Micro-Epsilon zrekonstruovala své sídlo s využitím stavebních systémů LindabFirma Micro-Epsilon zrekonstruovala své sídlo s využitím stavebních systémů Lindab

Firma Micro-Epsilon zrekonstruovala své sídlo s využitím stavebních systémů LindabFirma Micro-Epsilon zrekonstruovala své sídlo s využitím stavebních systémů Lindab

Po rekonstrukci a zateplení obvodového pláště následovala přístavba a nástavba elektrodílny. Ta je tvořena nosnou válcovanou konstrukcí respektující původní nosný systém objektu. Obvodové stěny jsou tvořeny stavebním systémem Lindab Construline z tenkostěnných ocelových C/U profilů. Díky vhodně zvolenému systému obvodových stěn je zajištěn plynulý přechod z původního fasádního systému na novou nástavbu a objekt tak působí kompaktním dojmem.

Součástí dodávky společnosti Lindab byla také kompletní montážní dokumentace obsahující kladečské plány podkladní konstrukce a sendvičových panelů, návrhy detailů a technickou podporu na stavbě. V případě obvodových stěn Lindab Construline to byly výkresy jednotlivých stěnových modulů pro jejich smontování a usazení přímo na místě.

podle podkladů společnosti Lindab