Informace výrobců, Snižování energetické náročnosti budov

Foukaná izolace – aplikace u různých konstrukcí

Foukanou izolaci můžeme použít pro zateplení střechy, půdy, podlahy i stěny. Hlavní výhodou foukané izolace je, že se materiál dostane i do jinak nepřístupných míst – vzniká izolace bez spár. Aplikaci názorně ukazuje video v článku.
 
Chyby klasické deskové izolace v detailech a vznik tepelných mostů jsou téměř vyloučeny. Za zmínku stojí také ekonomické výhody v podobě nákladů za aplikaci, která je již obsažena v ceně izolace, bezodpadní technologie, atd.
 
 
Pro zateplování domu nebo jeho částí hovoří především jeden pádný argument, a tím je snížení tepelných ztrát. To má za následek úsporu nákladů na vytápění rekonstruovaných obytných prostor domu až o 60 % (kompletní zateplení, výměna oken). Novostavby budov v nízkoenergetickém nebo pasivním standardu mohou díky zateplení oproti klasickým stavbám ušetřit až 90 % nákladů na topení. Roční úspora za teplo se tak pohybuje až v desítkách tisíc korun. Návratnost investic na zateplení se pohybuje již od 3 let a závisí na použitém druhu izolace a typu vytápění. Zateplení je důležité nejen u starých domů, ale i u novostaveb. Správně provedená izolace již při výstavbě domu může významně prodloužit životnost stavby.
podle podkladů firmy CIUR, a. s.