Informace výrobců, Zděné konstrukce

Heluz Family 2in1 pro jednovrstvé zdivo

Cihly Heluz Family 2in1 jsou určeny pro jednovrstvé obvodové zdivo nulových, pasivních, nízkoenergetických a energeticky úsporných budov. Tyto broušené cihly mají nejlepší tepelněizolační vlastnosti na českém trhu v porovnání s ostatními materiály pro jednovrstvé zdivo.

Pokud chcete za své peníze nejlepší kvalitu, musíte si všímat úrovně rozhodujících parametrů výrobku, tedy jeho tepelněizolačních vlastností. Právě ty by se měly při výběru cihel pro obvodové zdivo ocitnout na nejvyšších stupíncích. Výrobce cihel Heluz vyvinul patentovanou metodu plnění cihel malými polystyrenovými kuličkami, čímž se maximalizuje tepelný odpor zdiva. Testy prokázaly dosud nepřekonané tepelněizolační parametry zdiva. Díky vzduchovým dutinám si zdivo zachovává také paropropustnost, což je předpoklad zdravého bydlení. Vyplněním dutin těchto cihel polystyrenem došlo ke 40% navýšení jejich tepelněizolačních vlastnosti, při zachování paropropustnosti. Obvodové zdivo z cihel Heluz Family 500 mm dosahuje hodnoty součinitele prostupu tepla U = 0,14 W/m².K a bloky s integrovanou izolací Heluz Family 2in1 dokonce 0,11 W/m².K. Cihly Family 2in1 tak splňují bez zateplení přísné požadavky pro pasivní domy.

Heluz cihlářský průmysl

U cihly Heluz Family 2in1 vstupují do hry i nadprůměrné pevnostní parametry. Díky patentované technologii zůstalo zachováno žebrování cihly Heluz Family. Standardem na trhu je pevnost v tlaku 8 MPa, přičemž pevnost cihel řady Heluz Family dosahuje hodnoty 8 až 10 MPa. Výhodou je také rychlá výstavba zdiva díky broušeným ložným plochám cihel, které umožňují jejich přesnou pokládku a snadné spojování lepidlem nebo pěnou. 

Část stavebníků se při stavbě domu rozhoduje, zda obvodový plášť budovy zateplit. Zkušenosti ze zemí, kde se venkovní zateplování pláště budovy praktikuje už desítky let, však ukazují, že tento způsob zateplování má omezenou životnost. I v případě kvalitně provedené práce je to cca 30 let. Po uplynutí určitého času bude proto nutné fasádu strhnout a nainstalovat novou. Pokud však použijete cihly plněné izolantem, tedy Heluz Family 2in1, pak rekonstrukce pláště budovy není nutná.

Heluz cihlářský průmysl

Heluz cihlářský průmyslHeluz cihlářský průmysl

Výhody cihel Heluz Family 2in1
– Nejlepší tepelněizolační parametry na trhu, součinitel prostupu tepla U až 0,11 W/m².K;
– Nahradí až 36 cm tepelné izolace;
– Tepelněizolačními vlastnostmi nahradí až 7 m tlustou zeď z plných cihel;
– Integrovaná izolace chráněná keramikou;
– Komplexní systémové řešení obálky budovy v jednovrstvé konstrukci;
– S rezervou splňují doporučené hodnoty pro nulové a pasivní domy;
– Masivní, bezpečná konstrukce;
– Přirozený prostup vodních par – zdivo dýchá.

podle podkladů firmy Heluz cihlářský průmysl, v. o. s.