Informace výrobců, Stavební chemie

Henkel rozšířil portfolio univerzálního lepidla značky Pattex

V tomto roce Pattex „rozšířil své řady“ o další skupiny produktů, které vám pomohou vyřešit téměř každý problém v domácnosti týkající se utěsnění či upevnění.

Pattex Štukový AkrylVlivem zrání stavby nebo klimatických změn dochází k pnutí a v omítce vznikají praskliny. Ty snadno opravíte pomocí speciálního tmelu, který nanesete do spáry. S klasickými tmely je ovšem spára oproti okolní ploše příliš hladká a oprava je viditelná a nevzhledná. Proto Pattex přichází s novinkou Pattex Štukový Akryl, který vytváří povrch s hrubou strukturou a tak snadno splyne s podkladem. Po přetření je oprava „neviditelná“. Akryl zůstává elastický a eliminuje tak dilataci stěn. Hrubý povrch je trendem také u designových omítek v interiéru. Proto i zde oceníte strukturu Pattex Štukového Akrylu.

 

 

 

Pattex Rychleschnoucí Sanitární Silikon Novinka Pattex Rychleschnoucí Sanitární Silikon je alternativou k běžnému silikonu pro utěsnění okolo vany nebo sprchového koutu. Oproti němu však schne extrémně rychle, a proto není potřeba čekat celý den. Sprchovat se můžete již po dvou hodinách po aplikaci. Navíc působí proti plísním.

 

 

 

 

Pattex Lepidlo na PolystyrenZateplení menších ploch zvládnete sami s pomocí novinky Pattex Lepidlo na Polystyren. Velmi snadno a rychle se nanáší a spolehlivě lepí polystyren, ale také další materiály jako sádrokarton, korek a podobně. Vyznačuje se vynikajícími tepelněizolačními vlastnostmi a odolností proti vlhkosti.

 

 

 

 

Pattex ONE FOR ALLSpoj provedený montážním lepidlem Pattex ONE FOR ALL se vyznačuje extrémně velkou počáteční pevností, dokáže unést až 350 kg/m². Díky tomu se toto lepidlo stalo nejsilnějším lepidlem značky Pattex. Můžete lepit na svislý povrch nebo dokonce na strop. S Pattexem ONE FOR ALL můžete lepit vše, a to v interiéru i v exteriéru, dokonce mu nevadí ani vlhké prostředí.

podle podkladů společnosti Henkel ČR