Informace výrobců, Výplně otvorů

HF 410 – nové dřevohliníkové okno od Internormu

Uvnitř ušlechtilé dřevo v mnoha variantách a barvách, v jádru stabilní I-tec Core a vně hliníkový plášť pro maximální odolnost vůči vlivům počasí. Internorm nabízí v podobě dřevohliníkových oken alternativu ke klasickým dřevěným oknům.

Lepené dřevoNová technologie jádra
Z osvědčeného a přírodního materiálu – dřeva – vyvinuli v Internormu novou technologii pro výrobu oken. Okna jsou stabilnější, odolnější, mají individuální styl. V podobě nového systému I-tec Core jsou do jádra okna zabudovány tenké sklížené vrstvy dřeva, které se takto používají pouze u vysoce stabilních stropních trámů a nosníků. Toto dřevo je podstatně odolnější vůči vlhkosti, snese vyšší zátěž a je velmi pevné. Nový high-tech materiál je navíc šetrný k přírodním zdrojům a díky své mimořádné nosnosti umožňuje výrobu oken větších rozměrů.

Dekory: dub vintage, dub bílý, dub šedý, dub ořechově hnědý, dub přírodní a přírodní kartáčovaný, bílý jasan přírodní, modřín přírodní, přírodní kartáčovaný, středně hnědý, tmavě hnědý.

 

 

Dub vintageDub bílýDub šedýDub přírodníDub ořechově hnědýModřínJasan

 

Dřevohliníkové okno HF410Stabilita a odolnost
● Vyšší nosnost – sklížený 3vrstvý smrk zvládne vysokou zátěž v místech, kde jsou zapotřebí tenké průřezy.
● Vysoká ochrana vůči vlhkosti – díky složení z několika vrstev a impregnaci je dřevo chráněno před vlhkostí a zachovává si svůj tvar.
● Lepší estetické vlastnosti díky úzkým rámům – I-tec Core zajišťuje všechny statické úkoly okna.
● Lze použít standardní kování – kování jsou upevněna v jádru a chráněna před kyselinou tříslovou.

Hliníkový plášť vně
Dřevo v interiéru je zkombinováno s odolným a snadno udržovatelným hliníkovým pláštěm, vysoce odolným proti povětrnostním vlivům v exteriéru. S přípravou fasády je vždy spojen rovněž výběr barevnosti. Proto je na vnější straně rámu použit hliníkový plášť, který umožňuje velkou variabilitu. Spojení hliníku, termopěny a dřeva vytváří venkovní hliníkový plášť odolný vůči vlivům počasí a uvnitř teplý dřevěný povrch. Díky tomu je možné dosáhnout vynikajících izolačních vlastností při malé stavební hloubce. HF 410 s plasthliníkovými systémy je navíc k dostání ve čtyřech designových stylech, díky nimž je možné zvolit optimální okno pro každý styl architektury.

Další výhody produktu HF 410
– tepelná izolace [W/m².K] do Uw = 0,64,
– ochrana proti hluku [dB] do 46,
– stabilní spojení rohů pomocí kvalitních lepidel a chytře umístěných rybinových spojů,
– volitelně skryté nebo vrchní kování,
– k dostání pouze s trojitým zasklením,
– systém trojnásobného těsnění,
– stavební hloubka [mm] 85,
– větší podíl skla – malé pohledové šířky pouze 108 mm,
– snadná péče a čištění – nejsou nutné speciální čisticí prostředky,
– individuální volba z široké palety barev a druhů dřeva – okno se stává individuálním designovým prvkem sladěným s nábytkem a podlahami,
– souznění barev – široká nabídka barev a druhů dřeva skýtá nespočet možností harmonického uspořádání obytného prostoru,
– dřevo vysoké kvality – k výrobě je použito výlučně vybrané a certifikované dřevo,
– přírodní a odolná lazura – ochrana dřeva bez rozpouštědel.
– šetrné k přírodním zdrojům – optimální využití dřeva jako stavebního materiálu,
– ekologický materiál (značka kvality PEFC) – dřevo z trvale udržitelného lesního hospodářství.

Hliníkový plášť Studio – drží se jasné linie. Svými avantgardními tvary a úsporným provedením je tento styl velmi nekonvenční.Hliníkový plášť Home pure – splňuje nároky na moderní styl s rovnými liniemi a umožňuje vytvářet prosvětlené prostory.Hliníkový plášť Home soft – je sympatický, útulný a nabízí rozmanité možnosti provedení – od elegantního až po hravé.Hliníkový plášť Ambiente – ambiente se vyznačuje tradičními formami: je nadčasově klasický a elegantní. Kompozice je přitom promyšlená a budí pocit domova.

podle podkladů společnosti Internorm – okno