Informace výrobců

Hotel Tirol Lodge postavený z modulů EGGER

Díky jedinečnému výhledu na pohoří Wilder Kaiser, stavebním výrobkům firmy EGGER a kompaktním deskám použitým k výstavbě je hotel Tirol Lodge ideální destinací pro dovolenou. Deska za deskou, modul za modulem, jedno patro za druhým. Tímto způsobem byl hotel Tirol Lodge v Ellmau dokončen za pouhý 1 rok. Relativně krátkou fázi výstavby umožnila modulární dřevěná konstrukce a mimořádně vysoká úroveň prefabrikace. Všechny prvky včetně kování, oken, podlah a nábytku byly instalovány již ve výrobním závodě firmy Saurer. Pak už stačilo jen jednotlivé moduly umístit a vzájemně propojit přímo na místě stavby.

Stavba v modulárním designu je založena na použití velkoformátové desky EGGER OSB 4 TOP, která určuje velikost jednotlivých modulů s největším formátem 11,40×2,80 m. Konstrukční desky ze dřeva lepeného bez formaldehydu byly zvoleny pro vnitřní stěny jako přiznané. Deska EGGER DHF slouží jako konstrukční protiklad: Paropropustné a voděodolné dřevovláknité desky tvoří vnější obklady stěn za modřínovou fasádou. Kombinace dvou vyztužujících komponent umožňuje vytvořit paropropustnou a stabilní konstrukci stěn, ale i zdravé klima v okolním prostředí.

Svým výrazným kontrastem se světlým vybavením interiéru zaujme design koupelen. Pozornost přitahuje zejména obložení stěn a umyvadel z EGGER Kompaktních desek s černým jádrem a dekorem F311 ST87 Keramika antracitová. Reprodukce teplé, tmavé keramiky je vhodná pro kombinaci s nábytkem ze skutečného dřeva a se světlými deskami EGGER OSB 4 TOP na stěnách. Povrch ST87 Mineral Ceramic propůjčuje dekoru rustikální charakter, který velmi dobře ladí s celkovým designem hotelu.

Hlavním konstrukčním prvkem je deska EGGER OSB 4 TOP v největším dostupném formátu (foto Fotostudio Rene Paulweber)Prvky byly vyrobeny pomocí nového systému TW-Mill E a následně sestaveny do modulů (foto Fotostudio Rene Paulweber)Veškeré instalační práce probíhaly ve výrobní hale firmy Saurer (foto Fotostudio Rene Paulweber)Moduly byly až do doby montáže uloženy v Söllu

První modul se již skládá na staveništi (foto Thomas Ausserhofer)Třípodlažní hotelové domy sestávají vždy z dvanácti modulů (foto Klaus Bauer Photomotion)Modřínové fasády hotelových domů navozují přírodní atmosféru (foto Klaus Bauer Photomotion)Hotel Tirol Lodge během nádherné zimy v Kaisergebirge (foto Klaus Bauer Photomotion)

Údaje o stavbě:
Stavitel/zákazník: Tirol Lodge, Ellmau (AT),
Architekti: architekturWERKSTATT Bruno Moser, Breitenbach (AT)
Realizační firma: Holzbau Saurer, Höfen (AT)
Období výstavby: 2018
Použité produkty EGGER: EGGER OSB 4 TOP, EGGER DHF,  EGGER Kompaktní desky, F311 ST87 Keramika antracitová

podle podkladů společnosti EGGER