Informace výrobců

HSF System: dokončili velkokapacitní logistické centrum v Praze i moderní tělocvičnu v Hrobu

Stavební společnost HSF System z Ostravy se v posledních letech úspěšně etablovala v nejvyšších patrech tuzemského stavebnictví. Podle posledního Ratingu stavebních dodavatelů patří mezi pět nejlepších stavebních firem v Česku. Také letos má za sebou několik různorodých projektů od výstavby obrovského logistického centra přes výzkumné a vývojové centrum až po školní tělocvičnu. Nedávno opět uspěla v soutěži Stavba Moravskoslezského kraje.

Společnost HSF System nedávno zahájila na ploše cca 7 000 m2 výstavbu nového sídla a nové skladovací haly pro českou firmu Garland. Mezi další aktuální projekty patří například výstavba prvního českého Domu Ronalda McDonalda v areálu Fakultní nemocnice Motol v Praze nebo výrobní a skladovací prostory společnosti DMHERMES TRADE v Krnově. „V rámci developerské společnosti ANTRACIT Property jsme začali rozvíjet několik vlastních developerských projektů v Česku i na Slovensku,“ doplňuje Jan Hasík, ředitel společnosti HSF System.

Úspěšný brownfield i ráj hraček

Strategická poloha a výborné napojení na páteřní komunikace. To jsou hlavní přednosti průmyslového areálu Industrial area NP v Ostravě-Porubě o celkové rozloze 30 000 m2. „Areál je plně obsazený. V současné době využívají nájemci výrobní a skladovací prostory na rozloze přibližně 16 000 m2. Patří mezi ně například přepravní společnost Zásilkovna nebo logistická společnost Federal Express Czech. V dohledné době doplní nájemce velkoobchodní distributor tabákových výrobků GGT CZ,“ uvádí Tomáš Hess, obchodní ředitel společnosti HSF System, která byla generálním dodavatelem objektů v průmyslové zóně.

Ve spolupráci s dceřinou společností HSF System SK rozvíjí HSF System několik developerských projektů také na Slovensku. V Senci roste distribuční centrum na míru pro internetový obchod Rajhraciek. sk, v Žilině se zase připravují nové kancelářské a showroomové prostory na dlouhodobý pronájem v rámci projektu ANTRACIT Spot. V Prešově je to projekt ANTRACIT Prešov, který nabídne skladové a výrobní prostory na dlouhodobý pronájem. Rozloha pozemku je více než 90 000 m2. Jedná se tak o jedno z nejkomplexnějších území v dané lokalitě. V současnosti zde probíhá legislativní proces, který umožní zahájení výstavby nových moderních prostor.

Nová překládková a logistická hala v Jenči u Prahy pro Gebrüder WeissNové VaV centrum společnosti Ingeteam

Tělocvična i lékárenský sklad

V roce 2021 společnost HSF System dokončila jako generální dodavatel například stavbu automatizovaného velkokapacitního centra (užitná plocha více než 24 700 m2) pro společnost PHOENIX lékárenský velkoobchod, novou prodejnu Asko – Nábytek v Havířově na ploše 5 500 m2, provozní budovu s výzkumným a vývojovým centrem pro společnost Ingeteam v Ostravě nebo novou tělocvičnu, která je přístavbou budovy základní školy ve městě Hrob na Teplicku.

Optimalizace a modernizace logistických procesů ve skladu PHOENIX lékárenský velkoobchod, Praha - HostivařGenerální dodávka obchodního domu ASKO - Obchodní dům s nábytkemDostavba školní tělocvičny města Hrob

Za oponou

K přednímu postavení společnosti HSF System na stavebním trhu přispívá velkou mírou nasazení vlastních zaměstnanců, kteří procházejí nepřetržitým vzděláváním a zvyšováním svých schopností a odborností. Dalšími faktory ovlivňujícími výborné výsledky společnosti jsou systematická implementace BIM technologie v interním projekčním oddělení a dále zavádění moderních systémů pro řízení stavebních procesů. Vše je pak za pomyslnou oponou konkrétních realizovaných stavebních objektů.

Potvrzení pozice na trhu

Společnost HSF System získala v letošním 15. ročníku soutěže Stavba Moravskoslezského kraje 2020 dvě čestná uznání za projekty Revitalizace parku u Biskupství a Nové VaV centrum společnosti Ingetem a. s., které realizovala v Ostravě jako generální dodavatel. Rating stavebních dodavatelů 2020 (RABF), který sestavuje Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství, zařadil společnost HSF System mezi pět nejlepších stavebních společností v Česku. Hodnoceno bylo celkem 339 stavebních firem. A mimo jiné pohledem vlastních zaměstnanců je společnost HSF System na 14. místě mezi 168 českými stavebními firmami v žebříčku Atmoskop.cz za roky 2019, 2020 a 2021.

Revitalizace parku u Biskupství

podle podkladů společnosti HSF System