Informace výrobců, Soutěže

HSF System opět soutěží ve „stavbách roku“

Tři projekty, které společnost HSF System realizovala jako generální dodavatel, usilují o vítězství ve stavebních soutěžích Stavba roku 2020, Stavba Středočeského kraje 2020 a Stavba Moravskoslezského kraje 2019. Prvenství si společnost HSF System letos již odnesla ze soutěže Stavba Jihomoravského kraje 2019.

O tituly Stavba roku 2020 a Stavba roku Středočeského kraje 2020 usiluje stavba společenského centra a unikátní modlitebny v Sedlčanech. Za projektem stojí společnosti A8000 s.r.o. a STATIKON Solutions. Investorem je organizace Maranatha. Nominaci na titul Stavba roku 2020 již projekt získal. Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství, která celou soutěž pořádá, zveřejní vítěze 28. ročníku na slavnostním vyhlášení 15. října 2020 v Praze. Do prestižní soutěže Stavba roku 2020 je letos přihlášeno celkem 84 staveb.

Porota soutěže Stavba roku Středočeského kraje hodnotila do konce srpna všech 27 přihlášených staveb. Nejlepší z nich ocení 17. září v Kutné Hoře. Obě tyto soutěže mají i veřejnou část hlasování. Hlasování o titul Stavby roku Středočeského kraje 2020 probíhá zde a stavby v soutěži Stavba roku 2020 lze hodnotit tady.

Hned tři stavby má společnost HSF System v soutěži Stavba Moravskoslezského kraje 2019. První je v kategorii s názvem občanská vybavenost – novostavby a jde o Přístavbu pavilonu E k základní škole v Brušperku. Druhý zástupce je v kategorii průmyslové stavby. Jedná se o projekt s názvem Administrativa firmy Simandl, který je v Petrovicích u Karviné. V kategorii staveb realizovaných mimo Moravskoslezský kraj pak soutěží Společenské centrum Sedlčany.

Do 14. ročníku soutěže Stavba Moravskoslezského kraje 2019 se přihlásilo celkem 50 projektů. Výsledky budou vyhlášeny na slavnostním galavečeru 29. září 2020 v Landek Parku.

V letošním roce ostravská stavební společnost již jedno ocenění získala. Slavila prvenství v soutěži Stavba Jihomoravského kraje 2019 (kategorie Průmyslové stavby a technologické stavby) za projekt haly APEX (areál Semmelrock) v Pohořelicích.

V loňském roce získala stavební společnost HSF System v soutěži Stavba roku 2019 cenu Ministerstva pro místní rozvoj. Vyhlašovatel ocenil projekt Rekonstrukce Nemocnice Dačice na nový domov pro seniory, který společnost HSF System realizovala jako generální dodavatel. Jednalo se o kompletní rekonstrukci jednoho z pavilonů v areálu nemocnice a přístavbu nové moderní části.

Přístavba pavilonu E k základní škole v Brušperku (foto: HSF System)Administrativa firmy Simandl (foto: HSF System)Společenské centrum Sedlčany (foto: HSF System)

Jiří Kučera