Dřevěné a montované konstrukce, Informace výrobců, Snižování energetické náročnosti budov

Izolace fasád a stěn dřevovláknitými deskami Udi

Ekologické dřevovláknité desky Udi, které najdeme v systému izolačních materiálů COMPRI®, jsou ideálním řešením pro vnější i vnitřní izolaci budov. Zejména jsou vhodné pro použití v dřevostavbách. Díky zcela přírodní bázi jsou Udi desky schopny vytvořit pocit příjemné tepelné pohody jako téměř žádný jiný stavební materiál.

Ukázka klasické difuzně otevřené skladby vnější stěny dřevostavby. Nosnou konstrukci tvoří dřevěná rámová konstrukce z I-nosníků, která je z vnitřní strany zavětrována OSB deskou. K zateplení je použita deska UdiCLIMATE®, která zlepšuje vnitřní klima uvnitř. Z vnější strany je proveden záklop deskou UdiFRONT®, zatímco prostor mezi sloupky je vyplněn foukanou izolací Climatizer Plus®.Dřevěné vlákno je vynikající tepelný izolant – umí velice dobře v létě akumulovat teplo a v zimě zabraňuje tepelným ztrátám. Důležitou vlastností je schopnost rovnoměrné a rychlé distribuce vlhkosti. Z hlediska vnitřního zateplení je nejpoužívanější kontaktní systém UdiIN RECO® s integrovaným vyrovnáváním podkladu a systém UdiIN® pro všechny typy obvodových zdí. Specialitou je systém UdiCLIMATE® se vzduchovými komůrkami, které ještě více zlepšující vnitřní klima v místnostech. V případě vnějšího zateplení je nabízen osvědčený tepelněizolační systém UdiFRONT® nebo kontaktní tepelněizolační systém UdiRECO® s inteligentním vyrovnáním podkladu.
Pomocí dřevovláknitých desek Udi lze vytvořit dokonale fungující difuzně otevřenou konstrukci fasády včetně omítkového systému. Desky Udi v kombinaci s foukanou izolací Climatizer Plus® značně zvyšují další potenciál pro teplotní vyrovnanost, překlenutí jakýchkoliv tepelných mostů a pohodu skutečně funkční dřevostavby.
 
Další informace naleznete na www.compri-izolace.cz nebo také na www.ciur.cz.
podle podkladů firmy CIUR, a. s.