Informace výrobců

Jak se můžeme bránit rostoucím cenám nejen energií?

Nejen ceny energií nás všechny přinutily zamyslet se, jak by bylo možné v současné době ušetřit. Existuje však možnost, jak nakupovat opravdu výhodně? Jak se bránit skokovému zvýšení cen klíčových stavebních materiálů a jak vyřešit jejich nedostupnost nebo dlouhé dodací lhůty?

Díky vysokým cenám energií se do popředí zájmu dostala především fotovoltaika, tepelná čerpadla, nebo vytápění na biomasu, které mají domácnostem zajistit nezávislost na plynu nebo ulevit jejich peněženkám. Jak ušetřit na nákupu materiálu a jak vůbec zajistit dodávky pro tyto nyní atraktivní oblasti?

Ještě několik měsíců, možná i let se budeme potýkat s velkou mírou nejistoty. Zatím ani neodezněla pandemie koronaviru a přišla další krize, která se negativně promítá do cen a dostupnosti stavebního materiálu, prudce rostou ceny energií, ale i dalších vstupů.

Problém, který dopadl na každého z nás, je zdražování energií. I nárůst cen energií je spojen s aktuální situací. Průměrně vzrostly všem náklady na provoz o 27 %. Pro stavební společnosti je náročné zohlednit tyto rostoucí náklady v ceně svých staveb.

Jak souvisí úspory s mezinárodním online trhem?

Mezinárodní online trh pro firmy – merXu, je stále více vyhledávaným místem pro navazování vztahů s novými dodavateli a pro obchodování firem. Vznikl právě v reakci na nedostatek materiálu a kvůli vysokým cenám na lokálních trzích. Dříve to byl především nedostatek stavebních materiálů, dnes je to nedostatek tepelných čerpadel a komponent pro fotovoltaiku, které jsou aktuálně díky vysokým cenám energií velmi žádané. Produkty pro solární systémy, kompletní sortiment pro vytápění, ale i stavební materiály si nyní mohou firmy snadno obstarat v jiných zemích a dokonce za lepší cenu, než je nabídka na tuzemském trhu. Výrobcům, distributorům a velkoobchodníkům nabízí merXu možnost začít okamžitě obchodovat v mezinárodním měřítku a oslovit miliony dalších firemních zákazníků.

merXu - mezinárodní online trh pro firmy

Zboží i služby pro úsporu energií

Aktuálně zde nabízí desítky tisíc firem miliony produktů pro podnikání. Obliba merXu jako prostoru pro profesionály si vyžádala také zařazení služeb pro firmy. Svoje služby tak mohou nabídnout nejen instalační, nebo stavební firmy, ale i účetní, daňové kanceláře, nebo marketingové agentury.

Na merXu se obchoduje například s produkty pro solární systémy, stavbu nebo třeba s tepelnými čerpadly, ale i s pracovními oděvy, nebo s palivy. Kdo nenajde zboží nebo služby pro svůj byznys, může zadat poptávku a na jedno kliknutí oslovit všechny firmy registrované na merXu. Firmám se na merXu otevírá celý evropský trh a možnost na něm obchodovat.

merXu - mezinárodní online trh pro firmy

Mezinárodní online trh otevírá možnosti firmám i živnostníků z celé Evropy. Co nenajdou v Česku, mohou najít třeba v Polsku. To je výhoda merXu. Z pohledu českých a slovenských nakupujících je přes padesát procent transakcí mezinárodních. Čeští a slovenští kupující si velice rychle našli cestu k zahraničním dodavatelům i k vyjednávání ceny. Zjistili, jak je snadné na jednom místě nakoupit produkty pro podnikání, zadat poptávku nebo zajistit dodavatele služeb a ušetřit tak na provozních nákladech a zajistit si materiál včas.

podle podkladů společnosti merXu