Informace výrobců

Jarní akce značky Cemix – k omítkám ActivCem a DuoCem praktické vybavení

Společnost LB Cemix uvedla na trh dvě unikátní omítky ActivCem a DuoCem. Navíc pro ty, kteří si je na jaře vyzkoušejí při práci, připravila atraktivní odměnu. Realizační firmy a řemeslníci, kteří v období od 1. 4. do 31. 5. 2018 použijí zmiňované produkty na svých zakázkách, získají ve speciální akci Rozbalte to s námi spoustu praktického vybavení (míchadla, dálkoměry, vrtačky apod.).

Obě omítky představují unikátní technologické inovace, charakterizují je špičkové užitné vlastnosti i jednoduché zpracování.

Omítka ActivCem si díky vyztužení speciálními skelnými vlákny získala přívlastek „dlouhovousá“. Vlákna významně propojují mikrostrukturu omítky uvnitř i na povrchu. Omítka tak bez potíží překonává nárazové mechanické namáhání a dlouhodobě lépe odolává běžným výkyvům teplot. Díky vláknům je fasáda chráněna proti vzniku vlasových trhlin a napomáhá překrytí případných mikroprasklin v podkladních vrstvách, např. při nedokonalém provedení stavebních detailů či výztužné vrstvy ze stěrky a tkaniny.

Cemix DuoCemCemix AvtovCem

DuoCem je samočisticí omítka, založená na bázi unikátního Rosa efektu. V přírodě na řadě povrchů neulpívá voda, ale v kapičkách odtéká a odnáší s sebou nečistoty. Na podobné bázi funguje i povrch omítky DuoCem.

Omítka také ideálně propojuje vodoodpudivost a paropropustnost. Na straně jedné je otevřená pro vodní páry, které procházejí směrem ven z interiéru stavby přes obvodovou konstrukci. Na straně druhé je charakteristická nenasákavým povrchem, který odpuzuje vlhkost z vnějšího prostředí. Pojivo omítky DuoCem je zásadité, a omítka tak přirozeně brání porůstání fasády mechy a lišejníky.

Více o pravidlech jarní akce Rozbalte to s námi a nabídce odměn najdete zde.

podle podkladů firmy LB Cemix

Jarní akce Cemixu – k omítkám ActivCem a DuoCem praktické vybavení