Informace výrobců

Jihočeská cyklostezka s bezpečným obrubníkovým odvodněním MEA KERB

Při výstavbě cyklostezky vedené souběžně se silnicí Klatovy–Sobětice bylo v délce 700 metrů navrženo obrubníkové odvodnění MEA KERB.

Obrubníkové odvodnění je výhodné použít v místech s minimálním spádem, nebo v místech, kde se spád nepravidelně mění. Obrubníkový systém nezasahuje do vozovky ani v krajnici, voda odtéká bočními otvory do obrubníku a je bezpečně odváděna do kanalizace. Nevznikají tak kaluže ani při nulovém spádu a do vozovky nezasahují žádné mříže nebo podélné štěrbiny. Je to bezpečné a komfortní odvodnění pro cyklisty i chodce.

Vozidla se nemusí vyhýbat klasickým kanálovým vpustím, neostřikují dešťovou vodou chodce a kolem kanálů nevznikají trhliny v asfaltu po mrazivých zimách. Tímto ekonomickým řešením se prodlouží životnost vozovky a uspoří se na kanalizačních prvcích. Obrubníkové odvodnění KERB se používá pro zatížení až D400 kN – městské komunikace, rychlostní komunikace, obchodní centra, parkoviště, cyklostezky.

Více o možnostech odvodnění KERB najdete zde.

podle podkladů firmy MEA Water Management, s. r. o.

Jihočeská cyklostezka s bezpečným obrubníkovým odvodněním MEA KERBJihočeská cyklostezka s bezpečným obrubníkovým odvodněním MEA KERB