Informace výrobců

KASPER CZ představí na Dřevostavbách 2012 své nejzajímavější projekty

Společnoct KASPER CZ, výrobce dřevěných konstrukcí představí své zajímavé realizace a technologie na veletrhu Dřevostavby 2012, který se koná od 23. do 26. 2. na pražském holešovickém výstavišti.
Trutnovská firma KASPER CZ je jedním z leaderů v oblasti výroby dřevěných konstrukčních systémů. Na svém stánku na veletrhu bude prezentovat nejzajímavější projekty, které v současné době realizuje nebo již zrealizovala, i technologie, kterými disponuje.
 
Zastřešení viničního lisu v Botanické zahradě Praha
V listopadu loňského roku společnost získala netradiční zakázku, kterou realizovala pro Botanickou zahradu hl. m. Prahy v Tróji. Ta spravuje také památkově chráněnou vinici sv. Kláry. Zajímavým unikátem je zde historický viniční lis z roku 1801, který společnost KASPER CZ zastřešila. Střecha přístřešku má tvar prostorového trojúhelníku odvozeného z válcové plochy. Hlavní nosné prvky tvoří obloukové segmenty podepřené devíti sloupy, paprskovitě se rozbíhající ze třech základových patek. Konstrukce je v rovině střešního pláště ztužena soustavou podélných a diagonálních prvků, která je zakrytá palubkami z cedrového dřeva. Přístřešek je visutý a spočívá celkem na devíti dřevěných podporách, taktéž z lepeného lamelového dřeva. Dokončené dílo tvoří novou dominantu vinice sv. Kláry.
 
Zastřešení viničního lisu, Praha-TrójaZastřešení viničního lisu, Praha-Trója
 
Dům v Oboře
Pozoruhodnou stavbou, se kterou se budou moci návštěvníci veletrhu seznámit, je rovněž Dům v Oboře. Společnost KASPER CZ ho realizovala podle návrhu architektů Martina Rajniše a Davida Kubíka pro soukromého investora. Nenápadný, ale rozsáhlý objekt s překrásným výhledem se nachází v chráněné krajinné oblasti Český les.
 
Dům v Oboře 
 
Unikátní technologie
V červenci letošního roku spustila společnost KASPER CZ výrobu na novém, v českých zemích unikátním dřevoobráběcím stroji. Stroj nese označení K2i-1250 a je schopen s milimetrovou přesností a bez nutnosti měření a rýsování opracovávat materiál v rámci sériové i kusové výroby. „Dalšími z řady výhod tohoto systému je i maximální hospodárnost a zrychlení výroby, které je v porovnání se standardním strojem K2i patnáctiprocentní,“ uvedl ředitel společnosti David Kasper.
 
 
S těmito i řadou dalších zajímavých informací z oblasti činnosti společnosti KASPER CZ se mohou návštěvníci veletrhu Dřevostavby 2012 blíže seznámit na stánku L22 .
tisková zpráva