Informace výrobců, Střechy

KMB Rota – plochá taška pro moderní architekturu

Výběr střechy ovlivňuje jak estetický vzhled domu, tak i jeho fungování, a je mu proto třeba věnovat náležitou pozornost. Chcete-li, aby střecha odpovídala současným architektonickým trendům a zároveň odolávala veškerým rozmarům počasí a vydržela v perfektním stavu dlouhá léta, pak je ideální volbou plochá betonová taška KMB Rota od největšího českého výrobce betonové krytiny, vápenopískových a pálených zdicích prvků, společnosti KM Beta. Její hladký povrch a lesklé černé provedení udělají ze střechy designový skvost.

Taška KMB Rota je nejnovějším přírůstkem do portfolia střešní krytiny KM Beta, který zcela naplňuje požadavky současných architektonických trendů. Stejně jako další produkty společnosti – tradiční a oblíbené střešní tašky KMB Beta a KMB Hodonka – je též nová taška vyráběna osvědčenými technolo-giemi z ryze českých materiálů a dosahuje prvotřídní kvality, která je zárukou její dlouhé životnosti.

KMB Rota je určena pro krytí šikmých střech se sklonem od 15 do 90 ° a její použití není omezeno nadmořskou výškou. Vyznačuje se hladkým povrchem a nová speciální úprava – taška je vyrobená z jemnozrnného probarveného betonu a její povrch je opatřen speciálním akrylátovým nástřikem – jí pomáhá lépe odolávat povětrnostním vlivům. KMB Rota se vyrábí pouze v černé barvě v lesklém provedení – Briliant. Díky svému tvaru se hodí pro moderní stavby s hladkou jednoduchou linií.

Důmyslné profilování rubové strany tašky zajišťuje vysokou pevnost i při prodlouženém, plochém tvaru krytiny. Toto řešení současně umožňuje rychlejší pokládku, na jeden metr čtvereční střechy je potřeba jen osm kusů tašky KMB Rota. Výsledkem využití novinky je též větší těsnost střechy díky menšímu počtu spár a nižší hmotnost na metr čtvereční. Standardem k základní tašce je celá řada doplňků k řešení různých funkčních a prostupových požadavků, samozřejmě ve stejném designu i kvalitě provedení jako samotná základní taška.

KM BetaKM Beta

KM Beta

Krása střechy tkví v detailech
Střecha – zejména ta s větším sklonem – tvoří velkou část celkového vzhledu stavby. Ne nadarmo se o ní někdy hovoří jako o páté stěně domu. Při jejím plánování je proto nutné myslet i na ty nejmenší detaily včetně doplňkových prvků od těch, které doplňují skladbu střešního pláště a zároveň zlepšují samotnou funkčnost střechy, až po ty čistě okrasného charakteru. Mezi ty prvně zmíněné řadíme například tašky okrajové, větrací, prostupové nebo anténní, ale třeba také nášlapné rošty, které nám pomáhají při údržbě střechy. U estetických střešních prvků pak můžeme sáhnout po hřebenových okrasných prvcích, ozdobných koncových hřebenáčích či tvarovaných hřebenových ucpávkách.

Střešní systém společnosti KM Beta zahrnuje vedle tašek více než 50 doplňkových výrobků, které profesionálně řeší technické detaily i těch nejnáročnějších konstrukcí. Stejně jako střešní krytina jsou tyto doplňky dostupné v sedmi barevných provedeních, takže bez problému sladíte barvu a provedení doplňků s vybranými střešními taškami. Jako jediný výrobce v České republice navíc společnost KM Beta nabízí betonové střešní doplňky. Oproti dosud používaným plastovým variantám mají totiž spoustu předností, především podstatně delší životnost. Zatímco životnost betonových doplňků činí až sto let, životnost plastových doplňků je jen přibližně třetinová.

S taškou KMB Rota i celým střešním systémem se můžete seznámit na www.kmbeta.cz.

podle podkladů společnosti KM Beta