Informace výrobců, Snižování energetické náročnosti budov

KMB SENDWIX – ideální materiál pro pasivní dům

Pokud stavíte pasivní dům ze SENDWIXU, vápenopískových zdicích prvků od největšího českého výrobce betonové střešní krytiny a vápenopískových zdicích prvků společnosti KM Beta, můžete si obytnou plochu rozšířit, aniž by to zvětšilo i zastavěnou plochu. Díky vynikajícím tepelněizolačním, akustickým a statickým parametrům sendvičového zdiva KMB SENDWIX postačí pro docílení kýženého efektu výrazně menší tloušťka stěn.

Zdicí prvek SENDWIX 8DF pro nosné stěny je široký jen 240 mm, zdicí prvky KMB SENDWIX 12DF-LD a 6DF-LD mají tloušťku pouze 175 mm. U stometrového bytu se tak zvětší obytná plocha až o 8 m². Vysoká pevnost materiálu zajišťuje kvalitu nosné části stavby a umožňuje výstavbu i sedmipodlažních objektů z nosných stěn ve zmíněných tloušťkách 175, 240 a 290 mm. Z vnější strany se na zdivo přikládá tepelná izolace v různých variantách. Systém doplňují zdicí a spárovací malty a lepidla, které KM Beta vyrábí pod názvem Profimix.

Sendwix 12DF-LDSendwix 6DF-LDSendwix 8DF-D

Jednoduchost konstrukce obvodových i vnitřních nosných stěn díky přesným tvarům cihel a přesné zdění na lepidlo umožňuje v průběhu stavby snadnou kontrolu správnosti a kvality provedení i pro investora. KMB SENDWIX je koncipován tak, aby tepelné vlastnosti zdiva vysoce překračovaly i hodnoty normou doporučované. Všechny pracovní postupy a návody najdete na www.sendwix.cz.

Rodinný dům v Ropicích – ukázková realizace

Veškerý materiál společnosti KM BETA je možné zakoupit prostřednictvím e-shopu www.shop.kmbeta.cz. Každému zájemci KM BETA zdarma spočítá potřebné množství materiálu, poradí s nejvhodnější volbou sortimentu a pomůže také při nákupu.

Více informací získáte na www.kmbeta.cz nebo na bezplatné lince 800 150 200.

podle podkladů společnosti KM Beta