Informace výrobců

Knauf Hydroflex – novinka pro funkční hydroizolace

Kvalitní hydroizolace je základní podmínkou správného provedení staveb a platí to dvojnásob všude tam, kde je povrch v přímém styku s vodou. Jedná se například o zdi za vanou, sprchou nebo kolem umyvadla a místa kolem odpadových vpustí či odtokových kanálů, které odvádějí použitou vodu a kde je dobré utěsnění podkladu nezbytné. Právě pro takové případy je určen systém Knauf Hydroflex, který dokonale a profesionálně uzavře všechny komponenty systému.

Prvky systému
Součástí systému Knauf Hydroflex jsou těsnicí bandáže v roli pro utěsnění styku podlahy a stěny a zpracování vnitřních a vnějších rohů, těsnicí manžety pro osazení vodoinstalací a dilatační oddělovací tkanina pro plošnou hydroizolaci podlah. Jedná se o materiál na bázi netkané vliesové textilie a díky jeho snadné aplikaci mohou prvky Knauf Hydroflex používat nejen profesionální obkladači, ale i koncoví spotřebitelé.

Knauf Hydroflex – novinka pro funkční hydroizolaceKnauf Hydroflex – novinka pro funkční hydroizolace

Knauf Hydroflex – novinka pro funkční hydroizolaceKnauf Hydroflex – novinka pro funkční hydroizolaceKnauf Hydroflex – novinka pro funkční hydroizolace

Všechny prvky systému Knauf Hydroflex se skvěle doplňují s klasickými hydroizolačními nátěry a dalšími izolačními výrobky Knauf.

Snadná aplikace
Aplikace je velmi snadná – těsnicí prvky se vloží do čerstvého nátěru tekuté hydroizolace tak, aby byly překryty všechny dilatační spáry, pracovní mezery, podlahové a stěnové spoje. Přesahy jednotlivých těsnicích pásků by měly být vždy nejméně 5 cm. Po zaschnutí první vrstvy se nanese druhá a uhladí se. Stejně jako u těsnicích pásků a vnějších či vnitřních rohů se postupuje i u těsnicích manžet, které jsou určeny pro oblasti prostupů (přívod vody, odtokové kanálky nebo odpad). Když izolace zcela zaschne, lze na ni přímo lepit keramický obklad nebo dražbu, a to nejlépe lepidlem Knauf Flexkleber nebo Flexkleber Weiss, na spáry použijte Knauf Fugenbunt.

Výhody těsnicí a dilatační bandáže Knauf Hydroflex
Výrobky Knauf Hydroflex jsou poddajnější než podobné produkty na bázi kaučuku, netrhají se a nelámou. Snadno se zpracovávají, materiál jednoduše oddělíte odstřižením či odříznutím. Široká nabídka výrobků Knauf Hydroflex nabízí odpověď na všechny hydroizolační problémy, a to jak v interiéru, tak v exteriéru. 

Snadnou a rychlou aplikaci se 100% účinností zajišťuje těsnicí a oddělovací tkanina Knauf Hydroflex – vodotěsná, flexibilní a odolná textilie připravená k okamžitému použití. Přesahy a těsnicí bandáže v rozích se lepí pomocí vysoce pružné těsnicí hmoty Power-Elast pro venkovní i vnitřní použití. I zde lze po zaschnutí ihned a přímo lepit obklady a dlažbu. Pokud spěcháte, použijte rychle tuhnoucí lepidlo Knauf Flexkleber Schnell

Pórovité a savé podklady je nutno před nanesení lepidla Knauf Flexkleber (popř. Flexkleber Schnell) opatřit základní nátěrem Knauf Tiefengrund/Hloubková penetrace, nesavé podklady Knauf je třeba ošetřit přípravkem Knauf Spezialhaftgrund

Lepidlo na lepení obkladů a dlažby – Knauf Flexkleber
Stoprocentní jistotu kvalitního nalepení dlažby nebo obkladu získáte použitím lepidla Knauf Flexkleber. Jedná se o suché mrazuvzdorné lepidlo se sníženým skluzem a prodlouženou dobou zavadnutí. Lepidlo je vhodné zejména pro prostory s extrémním termickým namáháním, a to jak v interiéru, tak exteriéru (včetně venkovních teras, balkónů atp.). Flexkleber je použitelný pro lepení všech běžných druhů keramických obkladů a dlažeb, včetně slinutých, z tmavého přírodního i umělého kamene. Perfektně se hodí na lepení velkoformátových dlažeb. 

podle podkladů firmy Knauf Praha, a. s.