Informace výrobců

Kompozitní odpařovací žlaby MEA PG EVO s minimální výškou jen 30 mm pro parkoviště

Nové řešení svedení úkapové vody z garážových parkovacích stání, nástupišť a krytých shromažďovacích, pojezdových ploch nabízí jen 30 mm vysoký kompozitní odpařovací žlab MEA PG EVO. Nízká stavební výška umožňuje minimální zásahy do stavební konstrukce. Těsné a bezeschodové napojení na podlahu zjednodušuje spádování litých podlah.

Bezbariérové řešení s pevnými vodicími drážkami vyhoví pohybu osob se sníženou pohyblivostí a na nástupištích může sloužit i jako vedení pro slepce. Možnost i výrazných barevných kombinací žlabu nabídne opticky zajímavé a přitom funkční řešení.

Kompozitní odpařovací žlab MEA PG EVO se stavební výškou pouze 30 mmInstalace žlabu MEA PG EVO s vodotěsným detailem. Těsné a bezeschodové napojení na podlahu zjednodušuje spádování litých podlah.

Podobné dosavadní řešení bylo možné realizovat s odpařovacím žlabem PG z polymerického betonu se stavební výškou 50 mm se třemi základními stavebními šířkami – 100, 150 a 300 mm. Využívá se tam, kde je komplikované spádování plochy do bodových vpustí. Podélné drážky žlabu jsou každý metr přerušené, aby se voda z krajů mohla rozlévat i do vnitřních profilů. Při předpokladu vyššího objemu vody se jednotlivé odtoky ve dně žlabů přímo napojují na kanalizaci.

Kompozitní odpařovací žlaby MEA PG EVO v různých barevných možnostechSnadná údržba odpařovacích žlabů

MEA Water Management, s. r. o., přišla s inovovaným řešením odpařovacího žlabu MEA PG EVO, který je vyroben z kompozitního materiálu. Kompozit umožňuje nejen nižší výšku konstrukce žlabu (jen 30 mm) při zachování téměř shodné kapacity svodu vody, ale také spolehlivý vodotěsný detail v kontaktu žlabu s podlahou. Těsný detail je možný díky vnější boční drážce na žlabu, která umožňuje zalít vrchní vrstvu (stěrku, asfalt) kontaktně až do konstrukce. Ze své materiálové podstaty je žlab odolný proti solím, olejům, ropným látkám, nekoroduje a dá se individuálně řezat. Bezroštové provedení nevydává při pojezdu vozidel žádný hluk, takže se projektuje i do podzemních stání bytových domů. Pomocí tlakového mytí nebo hrabiček se žlab velice snadno vyčistí a udržuje.

Bezbariérové řešení s pevnými vodicími drážkami vyhoví pohybu osob se sníženou pohyblivostí a na nástupištích může sloužit i jako vedení pro slepceJednoduchá instalace kompozitních odpařovacích žlabů

Standardní 3metrová délka žlabu se dodává v šedé barvě, ale v případě zájmu je možné zvolit jakékoliv barevné řešení. Parkovací žlab se tak může stát zajímavým architektonickým prvkem, který je současně funkčním řešením.

Projekční servis MEA je schopen připravit individuální návrh řešení pro každý jednotlivý objekt.

Jan Ochec, MEA Water Management, s. r. o.