Informace výrobců, Střechy

Koncept DELTA – účinný lék pro nefunkční střechy

Cílem společnosti DÖRKEN je poskytnout zákazníkovi komplexní technická řešení pomocí fóliových systémů DELTA®, a to jak při budování novostaveb, tak při stále častěji se vyskytujících rekonstrukcích.
Pokud se uživatel objektu dostane do potíží způsobených nežádoucí kondenzací vodních par uvnitř střešního souvrství, dříve či později je postaven před zásadní rozhodnutí: lokální oprava, či kompletní rekonstrukce? Prvotní varianta bývá zpravidla nedostatečně účinná a vzniklé potíže jen oddálí. Nezbývá proto než zvolit druhou, na první pohled ještě nepříjemnější cestu, která bude technicky i cenově výrazně náročnější. Jedině tak ale můžeme dosáhnout kýženého cíle. Ti, kteří si již měli možnost vyzkoušet život s mokvající střechou nad hlavou, jistě vědí, o čem je řeč. Vysoké účty za energii potřebnou k vytápění, vlhké skvrny na interiérových obkladech, voda stékající po stěnách, plísně, to jsou projevy těžce slučitelné s pohodovým užíváním vlastního bydlení.
Na základě dlouholetých zkušeností a vyspělé vývojové i výrobní technologie může v takových chvílích DÖRKEN pomocí speciální produktové řady výrobků DELTA® utrpení uživatelů zásadně změnit. Je nezbytné navrhnout radikální nápravné řešení, které závady nejen odstraní, ale bude navíc ještě prospěšné díky dlouhodobým energetickým úsporám.
Koncept DELTA® představuje soubor nevyhnutelných kroků pro řešení kompletní rekonstrukce střešního pláště s výjimkou interiérového obkladu, který zůstává ponechán bez jakýchkoliv změn na svém místě. Uživatel obytných prostor tak není žádným způsobem omezován. Nemusí stěhovat ani sebe ani bytové zařízení. Koncept DELTA® je promyšlené technické řešení zabývající se dopodrobna každým detailem, každým komplikovaným místem, které se při rekonstrukci může objevit. Důležité je při přípravě sanačních opatření nepodcenit žádné potenciální riziko. Stanovit správnou diagnózu nefunkční střechy je věc jedna a navrhnout správné a přesné opatření vedoucí k zásadní nápravě věc druhá.
Jednou z hlavních zásad je uvědomit si, kolik složitých a těžko přístupných míst může střecha v závislosti na své členitosti vykazovat. Každý takový detail je zpravidla náročný nejen na technickou úroveň navržených materiálů, ale následně i na způsob jejich řemeslného zpracování a s tím spjatou finanční náročnost. Koncept DELTA® je nutné vnímat jako technicky čistý, do nejmenšího detailu propracovaný celek. Jedině tak lze dosáhnout očekávaného výsledku a původní představa o bydlení se nepromění v noční můru.
Koncept DELTA®, jak již samotný název napovídá, je kompletní sanační řešení nefunkční střechy, které zahrnuje objasnění příčiny poruchy, návrh sanačního řešení, doporučení vhodných materiálů a precizní řemeslné zpracování.
Doporučené, optimální materiály pro koncept DELTA®:
● DELTA®-NO VAFLEXX – sanační parobrzda se zabudovaným vlhkostním senzorem,
● DELTA®-MAXX PLUS – energeticky úsporná membrána,
● DELTA®-MAXX COMFORT – první tepelněizolační pojistná hydroizolace na světě,
● DELTA® – Lepicí a těsnicí program,
● DELTA®-LIQUI XX pastovitá viskózní manžeta pro optimální a spolehlivé vzduchotěsné provedení komplikovaných detailů na střeše při zpracovávání fóliových systémů DELTA®.
 
Více o výrobcích DELTA® naleznete na stránkách www.dorken.cz.
podle podkladů firmy Dörken
 
 
Rekonstrukce střechy a realizace vodotěsného podstřeší DELTA®-FOXXRekonstrukce střechy a realizace vodotěsného podstřeší DELTA®-FOXX