Informace výrobců

Konfigurátor Schindler Digital Plan

On-line konfigurátor, který po zadání základních parametrů zpracuje jednoduchou přepravní analýzu, navrhne nejlepší řešení a vypracuje tendrovou specifikaci i detailní výkresovou dokumentaci. To je nový nástroj Schindler Digital Plan, který představila firma Schindler, evropská jednička v prodeji výtahů. Užitečným pomocníkem bude hlavně pro architekty a projektanty.

„U systému Schindler Digital Plan jsme se zaměřili na to, co je pro architekty a projektanty důležité, tedy dostatečné množství relevantních informací o produktech, kvalitní kapacitní výpočty, možnost získání zadávací projektové dokumentace s parametry zařízení a detailní dispoziční výkresy. Neméně důležité je také přehledné prostředí pro uživatele,“ přibližuje novinku Petr Chovanec, obchodní manažer nových instalací ve společnosti Schindler CZ, který zajišťoval implementaci novinky v České republice a na Slovensku.

Konfigurátor Schindler Digital PlanKonfigurátor Schindler Digital Plan

Výtah za pár minut
Nový plánovací nástroj je určen pro projektování novostaveb a jeho využití je velmi snadné. Stačí zadat základní parametry plánované budovy a vybrat požadovaný typ výtahu (osobní, nákladní, servisní či lůžkový). Systém zpracuje jednoduchou přepravní analýzu a navrhne optimální řešení, které můžete v dalším kroku blíže specifikovat a upravit podle vlastních požadavků, ať už se týkají technických parametrů, vlastností výtahu či dekorace. V závěrečné fázi systém umožní vypracování tendrové specifikace a také nabídne detailní výkresovou dokumentaci ke stažení.

Schindler Digital Plan je v současné době kromě České a Slovenské republiky spuštěn také ve Švýcarsku, Rakousku a Velké Británii. Přibývat budou jak další země, v nichž bude tento nástroj k dispozici, tak i další funkce, které nabídne. V blízké budoucnosti je v plánu například možnost vizualizace kabin a jednotlivých doplňků výtahu a také integrace modulu pro plánování eskalátorů.

Novinka je zdarma k dispozici na stránkách digitalplan.schindler.com. V plné verzi ji mohou využívat uživatelé, kteří se zaregistrují.

podle podkladů společnosti Schindler CZ