Dřevěné a montované konstrukce, Informace výrobců

Konstrukční deska RigiStabil pro odolné stěny s vysokou únosností

Sádrokartonová konstrukční deska RigiStabil je jedinečný stavební materiál, který lze na stavbách všestranně použít. Cílené změny v receptuře přípravy sádrového jádra a speciální karton přidaly nové desce vysokou pevnost, houževnatost a únosnost a zlepšily její chování ve vlhkém prostředí. V zavěšování těžších předmětů se RigiStabil zcela vyrovná sádrovláknitým deskám, neboť spolehlivě unese konzolově až 80 kg při použití vhodných kotevních prostředků. Navíc tvrdost povrchu desky předurčuje RigiStabil pro použití i v místech se zvýšeným rizikem nárazu.
Univerzální stavební deska
Univerzální stavební deska najde své uplatnění jako konstrukční v dřevostavbách, ale i ve stěnách koupelen a kuchyní v domácnostech. Nižší hmotnost desky a ekonomickou výhodnost ocení realizátoři i investoři.
Sádrokartonová konstrukční deska RigiStabil (DFRIH2) je:
● určená do nosných i nenosných konstrukcí,
● vhodná pro příčky, předstěny, podhledy a podkroví na dřevěných latích i kovových profilech,
● k použití i v prostorách se zvýšenou vlhkostí, jako jsou např. koupelny,
● určená pro zavěšování těžších předmětů – spolehlivě unese konzolově až 80 kg (např. kuchyňské skříňky),
● určená pro konstrukce se zvýšenými požadavky na mechanickou a protipožární odolnost.
 
Nosný stěnový panel pro obvodové stěny s kombinovaným opláštěním – na vnitřní straně konstrukční deska RigiStabil, na vnější straně sádrovláknitá deska RigidurKonstrukční deska RigiStabil (DFRIH2)
 
Vysoká mechanická a protipožární odolnost
Vysoká ohybová pevnost desek RigiStabil je předurčuje k použití v podmínkách, kde mohou být vystaveny náročnému mechanickému namáhání. Zkouškami byla prokázána využitelnost do staticky zatížených nosných rámových konstrukcí. Konstrukční desky RigiStabil jsou nehořlavé, podle reakce na oheň jsou zařazeny do třídy A2–s1, d0. Konstrukce RigiStabil jsou klasifikovány podle evropské normy ČSN EN 13501-2.
Konstrukční desky RigiStabil a sádrovláknité desky Rigidur jsou doporučované stavební desky pro výstavbu konstrukcí, které mají vysoké nároky na únosnost, pevnost a odolnost. Obě desky také odolají zvýšené vzdušné vlhkosti, která je v koupelnách a kuchyních.
Další informace hledejte na www.rigips.cz.