Beton, Informace výrobců

Lícové cihly nejsou tabu!

V dnešní době máme obrovské možnosti při realizaci rodinného domu, ale i bytových domů a administrativních budov. Avšak nejdůležitější je konečný výsledek – kvalita a vzhled stavby, ovšem v poměru s cenou. Tradiční fasády už nejsou jedinou volbou, protože uživatelé jsou náročnější a chtějí, aby jejich bydlení nebo firma byly originální. Čím dál častěji můžeme nejen ve městech, ale i na vesnicích vidět domy různých velikostí a stylů s obkladem lícovou cihlou nebo páskem. Díky originalitě a velké variabilitě vzorů může cihla být přizpůsobena jakémukoli stylu a záměru. V sortimentu lícového zdiva naleznete historické cihly, ale stejně tak cihlové obklady, které jsou moderní.

Cihlové výrobky mají výborné vlastnosti a jejich použití je jednoduché. Vybírat můžete ze dvou základních typů lícových cihel a pásků.

Klinker CentrumKlinker Centrum

Klinker CentrumKlinker Centrum

Lícové cihly ražené
Pálená cihla označovaná jako lícová cihla ražená se vyrábí ražením hlíny do speciálních forem. Díky tomu má lícová cihla ražená rustikální charakter a často bývá označována jako ostařelá cihla nebo lícovka. Všechny čtyři strany cihly jsou pohledové. Pálená cihla je přírodní materiál vynikajících funkčních i technických vlastností s nasákavostí do 18 %. Lícové cihly ražené je možné použít v interiéru i exteriéru, k řešení fasády rodinného domu či velkých objektů i jako povrchovou úpravu při zateplení fasády. Z lícovek můžete rovněž realizovat ploty a oplocení, komíny, krby atd. Inspirujte se u nás.

Cihly Klinker
Pálená cihla Klinker bývá díky zvuku, který vydává při poklepu, označována někdy také jako zvonivka. Jedná se o lícovou cihlu vysoké kvality s nasákavostí do 6 %. Cihla je vyráběna strojově metodou tažení. Tím je dáno, že má tři strany pohledové a jednu technologickou na rozdíl od lícové cihly ražené, která má všechny čtyři strany pohledové. Pálená cihla Klinker je přírodní materiál vynikajících funkčních i technických vlastností. Cihly Klinker je možné použít v interiéru i exteriéru, k řešení fasády rodinného domu či velkých objektů i jako povrchovou úpravu při zateplení fasády. Z cihel Klinker můžete rovněž realizovat ploty a oplocení, komíny, krby atd.

podle podkladů společnosti Klinker Centrum