Informace výrobců

Loftový byt prosvětlila výhradně střešní okna

Jednopokojový loftový nájemní byt městského charakteru vznikl pod střechou novostavby v centru Trnavy. Zadáním investora byl moderní nadčasový byt k pronájmu, který bude funkční a snadno udržovatelný. Návrh proto kladl důraz na univerzálnost a jednoduchou údržbu pro nájemníky. Architekti se zaměřili hlavně na multifunkčnost a správné využití každého metru čtverečního.

Podkrovní mini-loft má výhradně střešní okna, celý prostor dostatečně prosvětlilo pět oken Velux. Pro dosažení otevřeného charakteru byla odstraněna původní dělící příčka v předsíni. V jediné obytné místnosti se tak integruje předsíň, kuchyň, jídelna, obývák i ložnice. Příjemnou předností bytu je prostorná samostatná koupelna s vlastním oknem.

Prostor, světlo a samozřejmě rozloha nasměrovaly architekty k zařízení bytu po jeho obvodu. Toto nanejvýš praktické řešení v sobě zahrnuje i dostatek úložného prostoru a potlačení stísněného dojmu ze střešní šikminy. Jádro bytu tak zůstává vzdušné a průchodné. Spací kout je od zbytku místnosti opticky oddělen lamelovým paravánem, který z druhé strany slouží předsíni jako věšák. Veškerý nábytek je atypický a vyráběný na míru. Hlavní důraz byl kladen na kvalitní zpracování s moderními, snadno udržovatelnými materiály, v kombinaci s moderní technologií.

Loftový byt prosvětlila výhradně střešní oknaLoftový byt prosvětlila výhradně střešní oknaLoftový byt prosvětlila výhradně střešní oknaLoftový byt prosvětlila výhradně střešní okna

Úsporná logická dispozice, minimalistický design a množství skrytých nik pro lednici, oblečení nebo na pračku v koupelně pomáhají malometrážní byt prostorově a vizuálně nepřesytit. V tomto směru dobře spolupracují také světlé povrchy z lehce udržovatelného melaminu, které jsou doladěny petrolejovým barevným akcentem. Jedinečný výraz bytu dotváří terazzová struktura s jemným zrnem – v koupelně aplikovaná na obkladu a v obytné místnosti ve formě umývatelné tapety a konferenčních stolků. Laminátová podlaha v dubovém dekoru se stromečkovým vzorem odkazuje na staroměstský byt.

Interiér byl realizován výrobcem nábytku a subdodavatelskými firmami, s nimiž architektonické studio úzce spolupracuje. Všechny požadavky a představy tak bylo možné dotáhnut do nejmenšího detailu. Interiér byl řešen komplexně včetně doplňků a dekorací.

Loftový byt prosvětlila výhradně střešní oknaLoftový byt prosvětlila výhradně střešní oknaLoftový byt prosvětlila výhradně střešní okna

Loftový byt prosvětlila výhradně střešní oknaLoftový byt prosvětlila výhradně střešní oknaLoftový byt prosvětlila výhradně střešní okna

podle podkladů firmy Velux