Informace výrobců, Podlahy

Luxusní podlahy Kährs v rezidenci Panorama Hlubočepy

V symbióze s přírodou vyrostl v Praze na rozhraní Hlubočep a Barrandova nový rezidenční komplex Panorama Hlubočepy. Lesy chráněného přírodního parku Prokopského údolí jsou doslova na dohled, stejně tak je coby kamenem dohodil i centrum metropole. O chytré bydlení se nejedná jen díky poloze projektu realizovaného společností Ledexus, ale i zásluhou inteligentního on-line ovládání domácností prostřednictvím telefonu nebo počítače a luxusního vybavení.

Projekt Panorama Hlubočepy byl navržen jako uzavřený rezidenční projekt, poskytující maximální míru bezpečí. Bezpečnostní prvky zahrnují oplocení zahrad, kamerový a kartový systém pro vstup rezidentů do objektu, bezpečnostní dveře a další. Nastavit lze vytápění a chlazení nezávisle ve všech místnostech, libovolné režimy ovládání předokenních žaluzií a světel, alarmu, měření a sledování spotřeby (elektrická energie, voda, teplo a teplá voda…) atd. Standardy byly vybírány z toho nejlepšího, samozřejmostí byly dřevěné podlahy, hliníková okna s trojskly a předokenními žaluziemi či luxusní obklady a dlažby.

Klidný i rustikální design dřevěných podlah Kährs
Přírodu mohou obyvatelé obdivovat nejen za okny, ale i v interiéru díky dřevěným podlahám Kährs švédského výrobce vícevrstvých dřevěných krytin, jednoho z největších na světě. V nabídce byly čtyři dubové dekory z kolekce Kährs Spirit, kterou na český trh dováží společnost Kratochvíl parket profi. Vždy se jednalo o jednolamelové vzory tzv. selských prken s délkou lamely 1830 mm. Část byla v klidnějších designech, tzn. s menšími rozdíly v barevnosti a kresbě dřeva a drobnými suky, na výběr však byly i vyloženě rustikální podlahy podle třídění označené jako Dynamic, které obsahují velké množství suků a prasklin, čímž podlaha dostává přirozeně dramatický a rustikální vzhled, který je zároveň velmi příjemný a teplý.

Luxusní podlahy Kährs v rezidenci Panorama HlubočepyLuxusní podlahy Kährs v rezidenci Panorama Hlubočepy

Luxusní podlahy Kährs v rezidenci Panorama HlubočepyLuxusní podlahy Kährs v rezidenci Panorama Hlubočepy

Čisté detaily u přechodů krytin či obložení schodů
Svobodnou volbu měli klienti i mezi lakovanými a olejovanými povrchy, v matném laku to byl kartáčovaný Dub Reef a do bíla mořený kartáčovaný Dub Arctic (obojí Kährs Spirit Unity Collection). Kdo upřednostnil přírodní olej, měl k dispozici bíle mořený, ručně škrábaný Dub Moon nebo divočejší kouřový dekor Dub Safari s řezanou strukturou (obojí Kährs Spirit Rugged Collection).

„Ve vysokém standardu nebyly jen vybrané materiály, tedy dřevěné podlahy Kährs, ale i zvolený způsob pokládky – lepení. To nám umožnilo vytvořit velmi čisté detaily, například u přechodů krytin, které stačilo napojit milimetrovými lištami, nevznikaly tedy žádné viditelné a rušivé prahy. Podobně čisté detaily jsme vytvářeli u konvektorů zapuštěných do podlahy či u obložení schodů. Schodové hrany vyřezávali naši truhláři na míru přímo z podlah Kährs, takže například u mezonetových bytů podlahy plynule přecházejí do patra v jednom dekoru. Domořovali jsme i soklové lišty na schodech. Díky těmto detailům je vyznění opravdu čisté a výsledek luxusní,“ popisuje realizaci podlah Ing. Jakub Hurych, projektový manažer společnosti Kratochvíl parket profi. Ta dodala a položila čtyři dekory z kolekce Kährs Spirit v celkovém rozsahu zhruba dvou tisícovek metrů čtverečních, protože dřevo kromě koupelen, toalet a chodeb pokrylo všechny místnosti.

Více najdete na www.kpp.cz a www.panoramahlubocepy.cz.

podle podkladů společnosti KPP