Informace výrobců

MEWA slaví 111 let

Roku 1908 založil obchodník Hermann Gebauer v saském městě Ostritz-Altstadt u Görlitz společnost Mechanische Weberei Altstadt GmbH s 20 zaměstnanci. MEWA vyráběla čisticí utěrky pro údržbu strojů a nástrojů. Tehdy se jednalo o naprosto novou službu. „Tkát textilie, pak je vyprat a po opotřebení nahradit“, tak zněl servisní koncept nového podniku. MEWA v průběhu let neustále usilovala o růst svého portfolia. Dnes nabízí podnikům v nejrůznějších odvětvích kromě čisticích utěrek pro opětovné použití také kolekce pracovních a ochranných oděvů, rohože nebo podložky pro zachycování oleje. To vše v moderním a ekologickém systému služeb.

Rostoucí obrat, vzrůstající počet zákazníků, expanze v Evropě, digitalizace nabídky, nový image koncept: MEWA má spoustu důvodů k tomu, aby mohla oslavovat své 111 výročí vzniku.
– Poskytovatel textilních služeb v roce 2018 zvýšil obrat na 704 miliónů eur (2017: 672 miliónů).
– Počet zaměstnanců vzrostl v loňském roce na 5600 lidí (2017: 5200). MEWA má nyní 188 000 smluvních zákazníků (2017: 184 600).
– Se vstupem na britský trh je MEWA v současné době aktivní na 45 pobočkách v 21 zemích.

Využívat a nevlastnit
Systém opětovného využívání podle společnosti MEWA je trvale udržitelný a ulehčuje každému podniku. Šetrné zacházení se zdroji bere MEWA vážně, protože ochrana životního prostředí má v podnikové strategii prioritu. Společnost díky svému vlastnímu technickému vývoji v textilním servisu aktivně přispívá k neustálému zlepšování stavu životního prostředí.

MEWA slaví 111 letMEWA slaví 111 let

„Abychom si v tomto ohledu udrželi přední pozici, zvýšili jsme investice do věcného zařízení a techniky pro životní prostředí na 63 milionů eur (2017: 45,1 miliónů). S novou image kampaní ,Textilsharing‘ MEWA dále rozvíjí všeobecné povědomí o značce a dotýká se aktuálního trendu. Lidé nemusí věci vlastnit, aby je mohli využívat. Mohou si je také pronajmout, vypůjčit nebo je sdílet. To, co je nyní známé jako ,sharing‘, poskytujeme 111 let. Myšlenka textilsharingu znamená již od dob založení společnosti MEWA v roce 1908 jediné: využívat, místo vlastnit,“ říká jednatel MEWA Textil-Service, s. r. o., Antonín Krejčí.

podle podkladů společnosti MEWA Textil-Service