Informace výrobců

Michno System – montáž sádrokartonu bez kovové konstrukce

Instalaci sádrokartonového podhledu nebo předstěny bez předchozí montáže kovové podpůrné konstrukce umožňuje variabilní a chytrý Michno System. Řešení založené na principu nastavitelných talířových kotev nabízí společnost HPI-CZ.

Michno System – montáž sádrokartonu bez kovové konstrukce Pomocí jednoduchého řešení Michno System je montáž předstěn a podhledů z deskových materiálů velmi rychlá. Na podkladu se vytvoří rastr ze zvolených distančních talířových kotev, obvykle s roztečí 600×600 mm. Kotvy lze montovat do zdiva, betonu, pórobetonu i dřevěných konstrukcí. Desky se poté upevňují do plastových talířů kotev pomocí předepsaných vrutů.

Na rozdíl od klasického postupu v podobě konstrukčních sádrokartonových profilů, který je časově náročný, a navíc vyžaduje praxi a zkušenost, aby byl výsledek precizní, je instalace pomocí Michno Systemu zcela nenáročná, vhodná pro kutily a domácí použití. Případné nerovnosti podkladu lze překlenout díky nastavitelné vzdálenosti od podkladové konstrukce. Rastr s kotvami pak vytváří v podhledu nebo předstěně volnou plochu pro rozvod kabelů a izolaci.

Pozitivem systému je nulový odpad. Nic není třeba upravovat ani krátit. Nevyužité kotvy se uplatní na dalších stěnách nebo na stropě. Michno System není objemný, a tedy ani náročný na manipulaci či skladování. Jediné balení vystačí při rozteči 600×600 mm až na 10 m².

Pro kotvení do zdiva stěn a stropů z betonu, pórobetonu, plných a dutinových zdicích prvků se použijí talířové kotvy s plastovou hmoždinkou, pro kotvení do dřeva a materiálů na bázi dřeva se použijí talířové kotvy se speciálním průběžným kovovým prvkem. Michno System i další sortiment HPI-CZ lze objednat u partnerů firmy, případně na webu www.hpi.cz.

podle podkladů firmy HPI-CZ

Michno System – montáž sádrokartonu bez kovové konstrukce Michno System – montáž sádrokartonu bez kovové konstrukce Michno System – montáž sádrokartonu bez kovové konstrukce Michno System – montáž sádrokartonu bez kovové konstrukce