Informace výrobců

Moderní hygienická povrchová úprava stěn pro koupelny a wellness

Povrchová úpravy stěn, která spolehlivě nahradí klasické keramické obklady, nabízí společnost JUB pod názvem HYDROSOL Decor. Jedná se o dekorativní vodotěsnou systém na ochranu povrchů permanentně vystavených vlhkosti a vodě. Mezi hlavní výhody patří stoprocentní vodotěsná ochrana spodní konstrukce, snadné čištění, vysoká hygieničnost, odolnost proti vzniku řas a plísní, mechanická odolnost, výjimečný estetický vzhled celistvé plochy, mnoho možností kombinace barevných odstínů a snadná a rychlá aplikace i na stávající obklad bez nutnosti bourání a sekání.

Realizaci systému HYDROSOL Decor lze doporučit pro renovace, ale i novostavby. Hodí se na povrchy vysoce zatížené vlhkostí a vodou nebo vystavené mechanické zátěži, jako jsou např. stěny bazénů, koupelen, sprchových koutů, toalet, kuchyní, chodeb, parních saun, schodišť a všude tam, kde je vyžadována extrémní odolnost, omyvatelnost a sterilita.

Při renovaci investoři a realizační firmy ocení bezprašnou, bezhlučnou, rychlou a snadnou realizaci, při které nebudou muset pracně odstraňovat staré keramické obklady ani zajišťovat ekologickou likvidaci stavební suti a odpadu. S využitím adhezního můstku AKRINOL Super grip lze HYDROSOL Decor nanášet přímo na stávající keramický obklad, zabudovaná zrcadla, rohové a dilatační lišty (překlene až 0,75 mm široké trhliny) nebo pevně držící disperzní vyrovnávací hmoty a nátěry. Vynikající přídržnost použitých materiálů umožňuje nanášení na různé povrchy i v novostavbách. Systém lze aplikovat na beton, cementové, vápenocementové či sádrové omítky, stejně jako na sádrokartonové a jiné desky pro suchou výstavbu. Díky vysoké elasticitě ho lze v souvislé ploše spolehlivě použít také pro překlenutí rohů, přechodů stavebních konstrukcí případně menších dilatačních úseků bez nutnosti integrace pomocných nebo dilatačních lišt. Zachovává si tak povrchovou jednotnost v celé ploše stěn místností, a to bez jakýchkoliv rušivých elementů.

Realizace systému HYDROSOL Decor (zdroj: JUB)Realizace systému HYDROSOL Decor (zdroj: JUB)Realizace systému HYDROSOL Decor (zdroj: JUB)

Jednou z největších výhod systému je snadné a dokonalé čištění, protože vytváří souvislý bezešvý povrch, kde nejsou žádné spáry, přechody ani lišty jako u klasického provedení s keramickými obklady, ve kterých se mohou zachytávat nečistoty a bakterie. Údržbu lze přitom provádět všemi běžnými čisticími prostředky pro domácnost. Finální povrchová úprava polyuretanovým dvousložkovým bezbarvým polomatným lakem zvyšuje mechanickou odolnost celého souvrství, ale také chrání elastické těsnící hmoty v podlahových a stropních rozích, pokud jsou použity, což prodlužuje jejich životnost a poskytuje dodatečnou odolnost proti výskytu řas a plísní.

Realizace systému HYDROSOL Decor (zdroj: JUB)Realizace systému HYDROSOL Decor (zdroj: JUB)Realizace systému HYDROSOL Decor (zdroj: JUB)

Podle požadovaného finálního vzhledu a podkladu můžeme vybírat ze dvou variant systému. HYDROSOL Decor topping představuje velmi moderní a stále žádanější mikrostrukturální povrchovou úpravu do koupelen, kuchyní, na schodiště a různé části nábytku. Umožňuje vodotěsnou ochranu různými dekorativními technikami. Nanáší se běžným nebo benátským hladítkem, případně mořskou houbou v jedné barvě nebo jako kombinace více odstínů. Je známa rovněž pod dalšími názvy jako beton ciré, mikrocement, leštěný beton. HYDROSOL Decor smooth používáme v případě požadavku na vizuálně čisté, jednobarevné stěny, kde nepožadujeme žádnou dekorativní techniku, ale pouze hladký a vysoce odolný povrch. Umožňuje nekonečné možnosti kombinací s ostatními prvky v místnosti, protože ho lze natónovat do více než 10 000 barevných odstínů, stejně jako interiérové malířské barvy. Pokud se zvolený barevný odstín nebo dekorativní technika na stěnovém povrchu časem omrzí nebo znelíbí, lze na stěnu aplikovat jinou dekorativní techniku HYDROSOL Decor a celý prostor opět jednoduše a rychle zrenovovat. Při dalším vrstvení není nutné předchozí vrstvy odstraňovat.

Více informací na www.jub.cz.

podle podkladů společnosti JUB