Informace výrobců, Podlahy

Moderní pohled na klasický vzor v nové kolekci dřevěných podlah Kährs Chevron

Nová kolekce třívrstvých dřevěných podlah švédské značky Kährs je návratem k tradicím, klasickým vzorům a poctivé řemeslné práci. Historická hodnota je navíc obohacena o nové výrobní technologie a výsledkem je vysoce kvalitní moderní produkt.

Jednotným motivem čtyř dekorů kolekce Chevron je elegantní francouzský stromeček neboli francouzský vzor. Ten se od klasického stromečku odlišuje zešikmením dílců na krátkých stranách. Z výroby předpřipravené vzorované desky ve formátu 1842x305x15 mm urychlují pokládku celoplošným lepením.

Třívrstvá vzorovaná prkna s perem a drážkou o rozměru 1842x305x15 mm

Dekor Dub Chevron WhiteDekor Dub Chevron Grey

Kromě vzoru charakterizují kolekci Kährs Chevron odstíny v přírodních tónech, kartáčovaný povrch, zkosené hrany a přírodní olej. Dekory staví na přirozené kráse a struktuře dřeviny dub s přiznanými suky a letokruhy. Na výběr jsou čtyři barevné varianty od hřejivé bílé a šedé přes klasickou hnědou až po tmavě hnědou v kouřovém provedení. Některé dekory byly navíc obohaceny technikami ručního škrábání a moření. V kombinaci s bordurami (1lamelový formát o rozměru 1900x148x15 mm), které výrobce nabízí ve stejných dekorech jako podlahové dílce, je výsledkem exkluzivní moderní podlaha v klasickém vzoru.

Dub Chevron Dark BrownDub Chevron GreyDub Chevron Light BrownDub Chevron White

Prodávají se hotové vzorované desky o rozměrech 1842x305x15 mm, které usnadňují a urychlují pokládku. Dílce s perem a drážkou (pravý a levý formát) jsou určeny k celoplošnému lepení a umožňují pokládku na podlahový topný systém. Jejich třívrstvá konstrukce s nášlapnou vrstvou z ušlechtilého dubu vede, ve srovnání s masivními parketami, k vyšší stabilitě krytiny a odolnosti vůči výkyvům tepla i vlhkosti. Vrstvená podlaha je lépe odolná proti prohýbání, vyboulení a praskání.

Doporučovaná prodejní cena dekorů z kolekce Kährs Chevron začíná na částce 3388 Kč za 1 m² včetně 21 % DPH. Exkluzivním dovozcem a prodejcem dřevěných podlah Kährs na českém trhu je firma Kratochvíl parket profi, s. r. o.

Více informací najdete na www.kpp.cz.

podle podkladů společnosti KPP