Informace výrobců, Výplně otvorů

Modernizace podkroví s produkty VELUX

K renovaci podkrovních prostor vedou často praktické důvody jako potřeba rozšíření obytných prostor nebo vylepšení energetické efektivity daného interiéru. Rekonstrukce by ale měla být důvodem k vytvoření zdravého a pohodlného prostoru. Střešní okna jsou základním prvkem, který přivádí do podkrovních místností denní světlo a čerstvý vzduch. Jejich spolehlivé fungování podpoří originální montážní doplňky VELUX.

Uvnitř budov trávíme podle průzkumu společnosti VELUX Healthy Homes Barometer až 90 % času. Při rekonstrukci a renovaci podkrovních prostor bychom neměli proto zapomenout na vytvoření zdravého vnitřního prostředí. To představuje především dostatek denního světla a čerstvého vzduchu.

Jaké vybrat okno?
Klíčovou otázkou, která stojí na počátku každé modernizace, je výběr okna s parametry vhodnými pro váš podkrovní prostor. Zvolíte model v celodřevěném nebo bezúdržbovém provedení? Jaké nadstandardní funkce potřebujete? Vyhovuje charakteru místnosti lépe horní či dolní ovládací madlo?

VeluxVelux

Základní řada celodřevěných střešních oken VELUX představuje funkční a spolehlivé řešení. Standardní izolační dvojsklo s tvrzeným vnějším sklem chrání před zimním chladem i nepříznivým počasím.

Kategorie střešních oken VELUX Standard Plus je vedle běžných funkcí vybavena řadou dalších praktických prvků, jako jsou bezpečná skla s vnitřní fólií proti vysypání, zvuková izolace či dvoustupňový systém ventilace. Zateplení ThermoTechnology™ navíc značně zvyšuje energetickou úspornost oken.

Prémiová třída oken VELUX nabízí řadu „vychytávek“ pro ty nejnáročnější – panoramatické výklopně-kyvné střešní okno, okno s nízkoenergetickým trojsklem pro co nejmenší tepelné ztráty, střešní okno VELUX Cabrio®, které během chvilky změníte v balkon či inteligentní dálkové ovládání střešních oken a doplňků VELUX INTEGRA®.

VeluxVelux

Bezúdržbové střešní okno -VELUX s trojsklem:
– benefity tradičního dřevěného rámu s bezúdržbovou polyuretanovou vrstvou pro snadné čištění a pohodlí,
– vysoký solární zisk + nízké tepelné ztráty = úspora energie,
– systém izolace s technologií -VELUX ThermoTechnology™ zaručí vynikající izolační vlastnosti,
– redukce hluku z ulice či třeba dopadajícího deště,
– bezpečné sklo proti vysypání v případě rozbití,
–  vrstva proti rosení venkovního skla.

VeluxVelux

Výměna oken či modernizace celého podkroví
Cesty, které zvolíte pro modernizaci vašeho obydlí, mohou být různé. V rámci renovace koupelny či ložnice v podkroví možná chcete jen vyměnit stávající střešní okna za nová. Střešní okna VELUX se dokážou zcela přizpůsobit potřebám kaž-dého domu a rodinného rozpočtu. Stačí si vybrat. Každá varianta bude mít všechny charakteristiky pečlivě navrženého střešního okna se snadným ovládáním a dobrými vlastnostmi z hlediska úspory energie.

Obavy není třeba mít ani ze stavebních prací, které provázejí výměnu oken. „Výměnu střešního okna za nové střešní okno VELUX zvládne montážník za půl dne včetně obložení sádrokartonem,“ připomíná Tomáš Švec, produktový manažer společnosti VELUX. Navíc díky speciální prodloužené záruce 15 let a prvotřídnímu zákaznickému servisu budou okna VELUX fungovat naprosto bezproblémově.

podle podkladů společnosti VELUX ČR