Informace výrobců, Snižování energetické náročnosti budov, Střechy

Montážní systém FV modulů Schüco MSE 210 Aero 2.0 pro lepší využití plochých střech

Významných energetických úspor mohou majitelé skladových hal, logistických center i průmyslových budov dosáhnout prostřednictvím montážního systému Schüco MSE 210 Aero 2.0. Lehký a aerodynamický montážní systém fotovoltaických modulů firmy Schüco se výborně hodí na ploché střechy s nízkou rezervou zatížení.
Nové možnosti využití polykrystalických modulů
Montážní systém Schüco MSE 210 Aero 2.0 je vybaven vodicími závětrnými plechy, upevněnými na zadní straně fotovoltaických modulů tak, aby zajistily optimální aerodynamiku celé sestavy. Díky takto vylepšené aerodynamice systém nezatíží prostředek střechy, což pro většinu velkých průmyslových střech představuje významný benefit, protože může využít celou plochu střechy. Produkci elektrické energie a zásobování budov vlastními zdroji tak mohou zajistit i rozměrné střešní plochy s minimální rezervou zatížení. Systém je kompatibilní s fotovoltaickými moduly Schüco PS, PG a MS. Ty se vyznačují pozitivní tolerancí výkonu a dlouhodobými zárukami, garantovanými společností Schüco International KG, světovým lídrem v oblasti opláštění budov a solárních technologií.
 
Variabilní a snadná instalace
Moduly se instalují v horizontálním náklonu 15 °. Sestava je vysoce variabilní. Při výskytu překážek na střeše lze jednotlivé řady přeskupovat tak, aby byla efektivně využita celá plocha střechy. Systém umožňuje individuálně nastavit optimální úhel zastínění a skládá se z několika málo prefabrikovaných dílů, které zaručují jednoduchou a především také rychlou montáž. Vše bez nutnosti kotvení a porušení střešního pláště. Samozřejmostí je u systému Schüco MSE 210 Aero 2.0 certifikace statiky.
Montážní systém FV modulů Schüco MSE 210 Aero 2.0 Montážní systém FV modulů Schüco MSE 210 Aero 2.0 Montážní systém FV modulů Schüco MSE 210 Aero 2.0
 
Sumarizace benefitů:
– možnost dosažení významných úspor za energie,
– vhodnost instalace na ploché střechy průmyslových hal včetně těch s nízkou rezervou zatížení,
– vynikající aerodynamika, docílená vodicími závětrnými plechy na zadní straně, což umožňuje vynechat zatížení uprostřed střechy,
– vysoká flexibilita v podobě variability sestav a možnosti efektivního využití celé plochy střechy,
– horizontální náklon 15 °,
– jednoduchá a rychlá instalace bez nutnosti kotvení do střechy,
– lze instalovat na střechy vystavené nadměrné sněhové i povětrnostní zátěži.
 
Pro více informací navštivte www.schueco.cz.

podle podkladů společnosti Schüco International