Informace výrobců, Zděné konstrukce

Multibat PLUS pro snadné a rychlé zdění i omítání

Každý stavebník potřebuje v co nejkratším čase a s co nejmenším úsilím udělat co nejvíce práce v co nejvyšší kvalitě. Proto si zedníci pro zdění a omítání oblíbili maltovinové pojivo Multibat PLUS. Mají s tímto výrobkem už 15letou pozitivní zkušenost a to je ta nejlepší reference.

Univerzálnost je jednou z hlavních výhod Multibatu PLUS. Díky ní Multibat PLUS nabízí široké spektrum použití: je ideálním pojivem pro stavby z cihel nebo kamene, pro spojování keramických bloků i betonových tvárnic. Je určen pro vnější a vnitřní omítky na novostavby i při renovaci fasád. Multibat PLUS se nepoužívá pro výrobu konstrukčních betonů, mazanin či potěrů.

Multibat PLUS pro snadné a rychlé zdění i omítáníMultibat PLUS pro snadné a rychlé zdění i omítáníMultibat PLUS pro snadné a rychlé zdění i omítání

Z jednoho materiálu lze však připravit jak zdicí malty, tak omítky. Rozdíl je pouze v poměru Multibatu PLUS a písku. Pro zdicí malty připadá na jeden díl Multibatu PLUS 4,5 dílu písku, pro omítky se míchá jeden díl Multibatu PLUS se 6 díly písku.

Multibat PLUS se vyznačuje výbornými konečnými pevnostmi. Práci s ním usnadňuje pozdější počátek tuhnutí – průměrně po 2–3 hodinách. Malta z Multibatu PLUS je velmi dobře zpracovatelná.

I nahazování malty pro omítání jde velmi dobře od ruky. Malta výborně přilne k podkladu, je tvárná a poddajná při vyrovnávání. Díky obsaženým speciálním přísadám má vyšší obsah vzduchových mikropórů a zároveň zadržuje vodu. Omítka je díky tomu po vyzrání prodyšná, nepraská a má i vyšší odolnost vůči mrazu. Vlastnosti produktu byly úspěšně ověřeny a potvrzeny dlouhodobými zkušenostmi českých stavařů.

Multibat PLUS běžně používají převážně menší a středně velké stavební firmy, ale také (a to je také důležité) příležitostní uživatelé – drobní stavebníci, majitelé rodinných domů, chalup apod.

Společnost Lafarge Cement dodává svůj výrobek za příznivou cenu. Svými produkty nejen ulehčuje práci uživatelům, ale především zajišťuje vysoký výsledný standard provedených prací.
Více informací najdete na www.multibat.cz.

podle podkladů firmy Lafarge Cement, a. s.