Informace výrobců, Snižování energetické náročnosti budov

Nejúčinnější tepelná izolace – od firmy Kingspan Izolace

Společnost Kingspan Izolace vyrábí vysoce kvalitní tepelněizolační desky pro použití v občanské a průmyslové výstavbě. Společnost Kingspan Group je světový lídr ve výrobě sendvičových panelů, tepelných izolací na bázi PIR (polyisokyanurát) a rezolových pěn. V poslední době Kingspan rovněž rozšířil výrobkovou řadu o izolační desky na bázi vakuových panelů. Ve srovnání s tradičními izolačními materiály poskytují izolační desky Kingspan nejvyšší účinnost při malé tloušťce izolantu.

Izolace z rezolové pěny
Izolace z tvrdé rezolové pěny Kooltherm se vyrábí napěněním pryskyřice mezi hliníkové kompozitní fólie nebo mezi rouno ze skelných vláken. Kooltherm desky můžeme použít k zateplení všech částí budov, obzvláště vhodné je použití při rekonstrukcích historických objektů nebo při řešení stavebních detailů. Oproti izolantům z polyuretanu a polyisokyanurátu má Kooltherm lepší tepelněizolační vlastnosti a je nehořlavý.

Izolace z tvrdé rezolové pěny Kooltherm Srovnání tepelné vodivosti izolantů

Chrání stavbu i peněženku
Izolační desky Kingspan vyhovují normativním požadavkům na požární odolnost stavebních konstrukcí a mohou být tedy použity na většinu staveb. Díky uzavřené struktuře materiálu mají třikrát větší pevnost v tlaku (cca 150 kPA), což minimalizuje riziko poškození hyzdroizolace.

Co se skrývá uvnitř
Jádro desek tvoří tuhá fenolická pěna s uzavřenou buněčnou strukturou. Všechny produkty Kingspan Kooltherm®  jsou z nehořlavého a netoxického materiálu, díky menší tloušťce tak navíc šetříte nejen na nákladech na vytápění, ale i na dopravě na stavbu. Desky se instalují klasickou technologii jako u tradičních izolantů a mají výjimečnou hodnotu součinitele tepelné vodivosti λ = 0,020 W/m.K.

Izolace fasád
Při izolaci fasád si u společnosti Kingspan Izolace můžete vybrat z mnoha druhů materiálů s různou možností použití. Kingspan Izolace nabízí řešení zejména pro nejběžnější varianty zateplení – vnější kontaktní zateplovací systém. Pro tento účel je nejvhodnějším materiálem výrobek Kingspan Kooltherm® K5 Kontaktní fasádní deska. Jedná se o tepelněizolační desku z tuhé pěny, která izoluje dvakrát lépe než jiné materiály. Deska je na obou stranách opatřena povrchovou úpravou na bázi skleněné tkaniny, která je s jádrem desky spojena během výrobního procesu, díky čemuž zůstává i v průběhu realizace a manipulace kompaktní.

Kingspan Kooltherm® K5 Kontaktní fasádní deska

Zavěšené fasády
Výrobek Kingspan Kooltherm® K15 Fasádní deska lze s úspěchem použít jako izolační materiál ve skládaných fasádách, kde je často nedostatek prostoru pro umístění izolantu. Výhodou je dosažení relativně štíhlé obvodové konstrukce, která umožní architektovi realizovat proporčně čistší řešení fasády než při použití tradičních tlustých izolantů. Deska je z rezolové tvrdé pěny, opatřená na jedné straně uzavřenou černou hliníkovou fólií a na druhé straně mikroperforovanou hliníkovou fólií, plnící funkci parozábrany. Desky mají nízkou hmotnost a jejich instalace je technologicky velmi nenáročná.

Deska se dodává s černým laminováním, díky čemuž jí lze využít i v případě fasádního systému s přiznanými spárami, kde se klade důraz na estetické řešení. Černá vnější fólie je hydrofobní, není tedy nutné řešit dodatečnou ochranu proti dešti ve spárách.

Vnitřní zateplení
Výrobek Kingspan Kooltherm® K17 Interiérová deska lze díky jeho velmi nízkému součiniteli tepelné vodivosti použít jako ideální izolační materiál pro rekonstrukce vnitřních prostor, kdy izolace zvenku není z různých důvodů možná. Jedná se o ojedinělé a zcela nové technické řešení, které umožňuje zateplit například památkově chráněné objekty. Deska je z rezolové pěny, je opatřena na jedné straně kašírováním ze skleněné tkaniny a na druhé straně uzavřenou parotěsnou hliníkovou fólií, na níž je celoplošně nalepena sádrokartonová deska o tloušťce 12,5 mm. Výborné parametry tepelné vodivosti této desky umožňují při jejím použití minimalizaci tloušťky zateplení. Malá tloušťka izolantu je pak výhodou především u rekonstrukcí, kdy většina obytné plochy a obytného prostoru zůstane i po zateplení zachována.

Izolace podlah
Při izolaci podlah se často setkáváme s nedostatkem prostoru na izolační materiál. I při izolaci podlah máte u společnosti Kingspan Izolace možnost výběru: izolace povrchu podlahy nebo izolace podlahy/stropů zespodu. V prvním případě si vyberete podlahové desky Kingspan Kooltherm® K3, v druhém případě zvolíte zase Kingspan Kooltherm® K10 Stropní desku. Všechny tyto desky mají součinitel tepelné vodivosti λ = 0,020 W/m.K

Kingspan Kooltherm® K3 Podlahová deska

Izolace střech
Střešní izolace od společnosti Kingspan Izolace jsou vhodné jak pro šikmé, tak i pro ploché střechy. Pro šikmé a mírně zešikmené střechy se hodí zejména izolace z rezolové pěny Kingspan Kooltherm® K7 Střešní deska. Tyto izolační desky lze velmi dobře použít jako nadkrokevní izolaci. Součinitel tepelné vodivosti je u těchto desek pouze 0,020 W/m.K. Střešní izolační desky od společnosti Kingspan jsou podstatně lehčí než například minerální vlna a jejich pokládka je i díky tomu snadná, přesná a technologicky nenáročná.

Více informací na www.kingspaninsulation.cz nebo www.kingspaninsulation.sk.

tisková zpráva společnosti Kingspan Izolace

Kingspan Group