Informace výrobců, Střechy

Nejvyšší kvalita – povrchová úprava EVO u střešních tašek Terran

Vybíráte novou střechu nebo plánujete rekonstrukci a potřebujete poradit? Mezi oblíbené patří v posledních letech střešní krytiny Terran, které nabízejí široký sortiment, bohatý výběr barev a tvarů, výborné služby a jako jediné mezi výrobci betonových střešních krytin až 50letou záruku.

V sortimentu najdete hned pět typů střešních tašek – Synus, Danubia, Coppo, Rundo, Zenit. Mezi nimi si každý určitě vybere to své. Synus je svojí váhou a elegantním tvarem nejlepší volbou při rekonstrukci střechy. Produktová linie Danubia představuje klasický produkt, který svými měkkými liniemi ideálně zapadá do české přírody a krajiny. Tašky Coppo připomínají svými barevnými odstíny a tvary náladu zemí Středomoří a jejich dynamické linie a inspirativní barevné kombinace tašek dodávají domům tvůrčí a originální vzhled. Bobrovka Rundo je symbolem snadno použitelné a vysoce estetické tašky s nádechem tradice, ale vyrobené plně dle požadavků současné doby. Pátá řada – Zenit – představuje moderní plochou tašku, jejíž design byl inspirován současnými inovativními trendy.

MediterranMediterran

MediterranMediterran

MediterranMediterranMediterran

Atraktivní je i pestrá barevná škála od klasických barevných odstínů k moderním motivům. Estetické účinky barev zesilují i povrchové úpravy – speciální povrchová úprava Colorsystem, zabezpečující trvalou stálost barev a lesk tašek, nebo povrchová úprava nejvyšší kvality EVO, díky které mají tašky Terran výjimečně jemný a hladký povrch, který je navíc mimořádně odolný a pevný. Barvy a tóny střešní krytiny jsou při použití povrchové úpravy Colorsystem hlubší a živější – bez ohledu na základní barvu tašek. Dlouhotrvající ochrana barev zachová tóny barev a jejich intenzitu. Kvůli samočisticímu povrchu střecha zůstává čistší a výrazně lépe odolá UV záření. A u technologie EVO je samozřejmostí vysoká odolnost proti povětrnostním podmínkám a mechu. Taška s touto povrchovou úpravou nenasákne vodou, má mimořádně dlouhou životnost a estetický lesk.

Ing. Pavel Suchánek, jednatel společnosti Mediterran CZ z Brna, která střešní tašky Terran na tuzemském trhu prodává, k přednostem povrchové úpravy EVO dodává: „Díky této technologii mají naše tašky výjimečně jemný a hladký povrch, který je navíc mimořádně odolný a pevný. Samozřejmostí je vysoká odolnost proti povětrnostním podmínkám a mechu. Taška s povrchovou úpravou EVO nenasákne vodou, má mimořádně dlouhou životnost a estetický lesk.“

Technologii EVO najdete jak u nejprodávanějšího typu střešních tašek Terran – u řady Danubia, tak i u tašek Synus s nízkou hmotnostní a jedinečným vlnitým profilem, připomínajícím sinusoidu. Povrchovou úpravu EVO mají i tašky Rundo a jeden z prodejních hitů – ploché tašky Zenit. „Prostřednictvím nových typů povrchových úprav se neustále snažíme vyhovět požadavkům trhu a vysokým kritériím kvality produktů moderní doby. Ale myslíme i na ochranu tašek před poškozením ještě před samotnou pokládkou. Na lícovou stranu základních tašek je proto během výroby nanesen silikon, který chrání povrch před poškozením během skladování nebo přepravy zboží. Před pokládkou tašek stačí pro zajištění přesné pokládky silikon odstranit,“ říká Pavel Suchánek.

Vysokou kvalitu zajišťuje i výrobní technologie a použité materiály: při výrobě tašek Terran se používají pouze přírodní suroviny – kvalitní říční písek, vápenec pálený na cement, pigmenty oxidu železitého a voda. Výroba tašky probíhá podle přísných receptur a výhradně ze surovin, které se neustále kontrolují, aby byla zaručena nejvyšší kvalita výrobků. 

Díky tomu je pro tyto tašky typická barevná stálost, stálost formy, vodotěsnost i ochrana proti vlivu okolního prostředí. Mechanická odolnost tašek je také značná, tašky jsou vhodné i do horských či podhorských oblastí.

Další informace o betonové střešní krytině Terran najdete na stránkách www.terran.cz.

podle podkladů společnosti Mediterran CZ