Fasádní pláště, Informace výrobců

Nepřekonatelný sortiment fasádních skel AGC Glass Europe

Prosklená fasáda není jen současným módním trendem, ale i zabezpečením dokonalého osvětlení pracovního prostoru. S nárůstem velkých prosklených ploch v moderních budovách nastává otázka, jak správně navrhnout zasklení z pohledu estetiky, osvětlení, tepelných ztrát, bezpečnosti, akustiky, statiky a mnoha dalších hledisek.
Systém strukturálního zasklení Structura Duo+Tvořivost bez hranic
Škála skel společnosti AGC Glass Europe je charakterizována nejen nejširší nabídkou, ale také neustálým procesem zdokonalovaní technických parametrů skel (protisluneční ochrana, teplená izolace), jejich vzhledu a možností zpracování. Zároveň tato skla vyhovují dnešním přísným ekologickým měřítkům. Hlavní snahou společnosti AGC bylo vždy přinášet zákazníkům to nejlepší, mít řešení pro jejich současné potřeby, ale předvídat i ty budoucí.
Pro tento rok si společnost AGC Glass Europe připravila několik novinek zaměřených právě na fasádní zasklení.
 
Systém bodového strukturálního zasklení
Již několik let se používají systémy bodového strukturálního zasklení fasády, kde váha skla je přenášena přes bodové úchyty a křížové prvky (tzv. spidery) do nosné konstrukce objektu. Aby byla zajištěna vyšší tepelná izolace a lepší estetické vlastnosti, vyvinula společnost AGC nový systém strukturálního zasklení Structura Duo+. S tímto systémem lze snížit celkovou hodnotu součinitele prostupu tepla celé fasády až na U= 1,3 W/m2.K. Systém Structura Duo+ se obzvláště hodí pro fasády s izolačním dvojsklem, případně i s vrstveným bezpečnostním sklem.
 
Ochrana před sluncem
Dostatečný přístup slunce a světla bez nepříjemného horka – to umějí vyřešit skla s protisluneční ochranou. Okna s obyčejnými dvojskly totiž propouští do místností až 76 % sluneční radiace, v důsledku čehož se místnosti často přehřívají. Dnes už existuje celá škála čirých i barevných skel s povlaky umožňujícími selektivní propouštění světla, které sluneční záření přináší. Už jste někdy slyšeli o sklech s názvy Stopray, Planibel Energy N nebo Sunergy? Právě tato skla dokážou kombinovat řízený prostup sluneční energie s vysokou světelnou prostupností, proto se jim také říká selektivní skla.
 
Stopray Ultravision 50
Co možná největší úroveň světelné prostupnosti (LT = 49 %) a zároveň výrazné snížení prostupu sluneční energie (SF = 23 %) nabízí nové sklo Stopray Ultravision 50. Touto revoluční novinkou ze škály skel Stopray je vysoce výkonné sklo s měkkým povlakem se třemi vrstvami stříbra – tzv. triple silver coating. Stopray Ultravision 50 je vždy na extra čirém skle Planibel Clearvision, které zajistí atraktivní a neutrální vzhled. Vysoká úroveň světelné prostupnosti přináší více přírodního světla do interiéru. Díky vysoké úrovni tepelné izolace (1,0 W/m2.K) je dosaženo většího pohodlí a mnohem větších energetických úspor, jedná se tedy o nejlepší investici vzhledem k výraznému snížení nákladů za klimatizaci a osvětlení budovy.
 
Technology Park Chodov, Praha. Stopray Elite 67/37 – Cigler Marani Architects (foto Hubert Hesoun)
Izolační dvojsklo s Ug = 0,9
Ve škále selektivních skel Stopray je nyní nově izolační dvojsklo s hodnotou Ug = 0,9 W/m2.K. Takto nízké hodnoty Ug je dosaženo kombinací skla s měkkým povlakem (skla ze škály Stopray s hodnotou Ug = 1,0) a skla s pyrolytickým povlakem Planibel G fasT. Meziskelní dutina je plněna standardním izolačním plynem argonem. Toto složení poskytuje vysokou úroveň tepelné izolace a velice dobrý solární faktor. Přínosem je tedy větší úspora energie jak v zimě (díky nejnižší hodnotě Ug na trhu), tak v létě (nižší solární faktor). Jinými slovy, tato inovace vám umožní významné úspory i větší pohodlí v interiéru po celý rok. Sklo šetří vaše finance.
 
 
MyZeil, Frankfurt, Německo. Stopray Vision 50T – Fuksas (foto Jean-Michel Byl)Protože sklo na fasádě tvoří čím dál větší plochu, měla by se výběru vhodného zasklení věnovat dostatečná pozornost. Mimo jiné i s touto otázkou vám pomohou odborníci společnosti AGC. Mezinárodní tým je připraven poskytnout konzultace a poradenství obchodníkům, architektům, projektantům a dalším sklářským odborníkům. Chcete-li více informací, kontaktujte přímo technické oddělení společnosti AGC Flat Glass Czech na e-mailové adrese ibp@eu.agc.com.
Podrobnosti o produktech společnosti AGC Glass Europe naleznete na webových stránkách www.YourGlass.com.
podle podkladů společnosti AGC Glass Europe