Informace výrobců, Výplně otvorů

Nesvítí někde zbytečně? Žárovku nahradí světlovod

Poslední dobou se to kolem nás tipy na úsporu elektřiny pochopitelně jen hemží. Ale už za časů našich rodičů zaznívala otázka: Nesvítí někde zbytečně? Zhasínat v místnostech, kde se zrovna nepohybujete, je samozřejmě rozumné a úsporné.

Pokud však máte v domě místnosti bez oken, jako jsou chodby, šatny či koupelny, jen zdánlivě jste po celý den odkázáni pouze na Edisonův vynález (přesněji patent). Místo zbytečného svícení si totiž můžete pořídit světlovod VELUX.

Dostatek denního světla je spolu s dostatečným množstvím čerstvého vzduchu hlavním předpokladem pro zdravé vnitřní prostředíSvětlovod VELUX přenáší přirozené světlo do útrob domu pomocí odrazu od vysoce reflexního vnitřního povrchu tubusu

Tento bezplatný osvětlovací systém dokáže přivést do vnitřních dispozic domů i podkrovních bytů jak sluneční paprsky, tak měsíční svit. A dostatek denního světla je spolu s dostatečným množstvím čerstvého vzduchu hlavním předpokladem pro zdravé vnitřní prostředí.

Světlovod VELUX přenáší přirozené světlo do útrob domu pomocí odrazu od vysoce reflexního vnitřního povrchu tubusu. Jeho minimální délka je metr, světlovod si však dokáže najít cestu až do vzdálenosti šesti metrů od šikmé či ploché střechy a díky flexibilním kolenům tato cesta nemusí být jen přímá.

Jeho minimální délka je metr, světlovod si však dokáže najít cestu až do vzdálenosti šesti metrů od šikmé či ploché střechy a díky flexibilním kolenům tato cesta nemusí být jen přímáSvětlovody VELUX mají až 98% odrazivost, což zajišťuje vynikající prostup přirozeného světla do interiéru

Světlovody VELUX mají až 98% odrazivost, což zajišťuje vynikající prostup přirozeného světla do interiéru. Díky vysoce odrazivému tubusu je proto možné i během zamračeného počasí prosvětlit vnitřní místnosti stejně intenzivně jako prostřednictvím tradiční 60W žárovky. Podle typu místnosti můžete ušetřit i 400 hodin svícení žárovkou ročně, což je v době energetických turbulencí kromě zdravého světla i významný ekonomický bonus světlovodu.

Do jakéhokoli typu světlovodu VELUX lze navíc snadno přidat nosič LED diodového osvětlení. Světlovod tak ve dne svítí díky dennímu světlu a v noci jej použijete jako nízkoenergetický zdroj umělého osvětlení. Nosič je dodáván se 4W LED diodou, která odpovídá běžné 40W žárovce.

podle podkladů společnosti VELUX