Informace výrobců, Výplně otvorů

Neviditelné antireflexní sklo Clearsight

Clearsight je exkluzivní antireflexní sklo se speciálním povlakem od společnosti AGC Flat Glass Czech, díky němuž jsou výlohy a vitríny téměř neviditelné. Tento problém je velice dobře znám milovníkům nakupování a návštěvníkům muzeí: výlohy jsou ve skutečnosti méně průhledné, než se zdají být. Světlo, které se odráží ve skle klasické výlohy, je velmi nepříjemné. Předměty, které jsou od skla vzdálené, jsou obtížněji viditelné. A tak vznikla nutnost instalovat nákladné systémy osvětlení, které tento nedostatek řeší.

Odlesky světla vadí nejen aranžérům, kteří rozmísťují objekty, jež budou následně prohlíženy, obdivovány nebo nakupovány, ale jsou i skutečnou překážkou, kterou je třeba řešit pro dosažení očekávané transparentnosti. Bezchybná prezentace totiž přitahuje pohledy a láká zákazníka, aby vstoupil dovnitř, a zároveň dodává umění skutečnou hodnotu. Společnost AGC Glass Europe se snažila tento problém týkající se odrazu světla vyřešit. Klasické sklo výloh a vitrín obchodů odráží totiž ve skutečnosti až 8 % viditelného světla. Tento jev tak vytváří zrcadlový efekt, který je pro prezentaci zboží nevhodný.

Antireflexní sklo se speciálním povlakem snižuje světelnou reflexi na hodnotu 0,8 %, což je úroveň o dost nižší, než je tomu u běžného skla. Z vnější strany je sklo vysoce transparentní bez toho, aby odráželo okolní prostředí. V Evropě nanášíme tento exkluzivní antireflexní povlak na naše čiré sklo s nízkým obsahem železa a vyrábíme je ve velkých formátech (600×321 cm).

Clearsight minimalizuje odraz, sklo se stává prakticky neviditelné, čímž se zajistí větší důraz na předměty vystavené: to z něj činí ideální volbu pro aplikace v oblastech zaměřených na obchod a umění, kde je to nezbytné k udržení vysoké viditelnost výrobků a uměleckých děl. Díky technologii magnetronického povlaku naneseného rozprašováním je sklo Clearsight vhodné jak pro vnitřní, tak i venkovní použití.

Clearsight je exkluzivní antireflexní sklo se speciálním povlakem, díky němuž jsou výlohy a vitríny téměř neviditelnéClearsight je exkluzivní antireflexní sklo se speciálním povlakem, díky němuž jsou výlohy a vitríny téměř neviditelnéClearsight je exkluzivní antireflexní sklo se speciálním povlakem, díky němuž jsou výlohy a vitríny téměř neviditelné,Clearsight je exkluzivní antireflexní sklo se speciálním povlakem, díky němuž jsou výlohy a vitríny téměř neviditelné

Vyšší odolnost vůči poškrábání a lepší průhlednost
Sklo Clearsight se oproti dnes používaným sklům vyznačuje také větší odolností proti poškrábání, což je další výhodou pro výlohy. Antireflexní sklo je vyrobeno z vysoce průhledného plaveného skla od společnosti AGC, zajišťuje vyšší světelnou prostupnost, vynikající reprodukci kontrastů a barev. Clearsight lze také vrstvit a použít v izolačním dvojskle.

Pro více informací navštivte www.agc-yourglass.com.

podle podkladů společnosti AGC Flat Glass Czech
foto © AGC Glass Europe