Informace výrobců

Nová akustická deska Knauf BLUE AKUSTIK

Akustické desky Knauf si za dobu své existence získaly přízeň projektantů, o čemž svědčí množství realizovaných projektů. Nyní přichází Knauf s další, v pořadí čtvrtou akustickou deskou BLUE AKUSTIK, která doplňuje nabídku těchto speciálních desek

Každá deska má trochu jiné vlastnosti a parametry, přičemž rozhodující slovo má investor. Kdo potřebuje z pohledu akustické izolace to nejlepší, co na trhu existuje, vybere si Knauf Silentboard se špičkovým útlumem až 76 dB. Jinou alternativou je výrazně všestrannější deska Knauf DIAMANT, která kromě skvělých akustických vlastností (hlukový útlum až 74 dB) nabízí také vysokou pevnost a tuhost, tvrdost povrchu a odolnost vůči požáru. Pro splnění standardních akustických požadavků za nejpříznivější cenu se naopak hodí červená deska Knauf RED Piano. Ale pak je tu nová modrá sádrokartonová deska BLUE AKUSTIK, kterou si doslova vyžádal sám trh. Její parametry se z pohledu zvukového útlumu pohybují mezi DIAMANTEM A RED Pianem. Tato deska tak ztělesňuje optimální poměr mezi výkonem a cenou. Potřebujete zlepšit jenom stavební akustiku? Pak je BLUE AKUSTIK ideální volbou.

Ticho za cenu menší tloušťky

Všechny vyjmenované akustické desky Knauf mají jedno společné. V konstrukci příčky respektive předsazené stěny umí tlumit hluk lépe než klasické zdivo. Konkrétní hodnoty jsou závislé pouze na výběru desky, aniž by se navyšovala tloušťka příčky. Tento efekt je založen na principu hmota-pružina-hmota, to znamená dvouvrstvého systému, který je velmi účinný, na rozdíl od jednovrstvé příčky, kde je rozhodující hmotnost a tloušťka. Výhoda, kterou ocení investoři především v bytové výstavbě, protože tam se každý centimetr navíc cení. Nízká hmotnost v případě sádrokartonových konstrukcí není vůbec na škodu, ale naopak je bonusem navíc.

Akustické desky Knauf (RED Piano, BLUE AKUSTIK, DIAMANT, SILENTBOARD) jsou nyní schopny pokrýt nikoli jen velmi rozdílné akustické požadavky, ale rovněž variabilně vyhoví odlišným rozpočtovým možnostem staveb. Těmto veledůležitým akustickým trumfům úspěšně sekundují vlastnosti jako nízká hmotnost a štíhlost konstrukcí, což je důvod, proč se sádrokartonové konstrukce čím dál více prosazují také v bytové výstavbě.

Nová akustická deska Knauf BLUE AKUSTIKNová akustická deska Knauf BLUE AKUSTIK

podle podkladů společnosti Knauf