Informace výrobců, Střechy

Nová černá betonová taška KMB ROTA

Nová střešní taška KMB ROTA naplňuje požadavky současných architektonických trendů. Díky svému jednoduchému a elegantnímu tvaru je vhodná zejména pro moderní stavby s hladkou, jednoduchou linií střechy.

Štíhlá taška pro různé sklony
Betonová střešní krytina KMB ROTA je určena pro krytí šikmých střech se sklonem od 15 do 90 °. Použití není omezeno nadmořskou výškou. Plochá taška se sníženou vodní drážkou je vyrobena z jemnozrnného probarveného betonu a povrch je opatřen speciálním akrylátovým nástřikem v lesklém provedení – -BRILIANT. Důmyslné profilování rubové strany tašky zajišťuje vysokou pevnost i při prodlouženém, plochém tvaru krytiny. Toto řešení současně umožňuje rychlejší pokládku (jen 8 ks/m²), vyšší těsnost střechy díky menšímu počtu spár a nižší hmotnost na m² (50,4 kg/m²).

Doplňky již v nabídce
Tašky se vyrábí jen v černé barvě v lesklém provedení Briliant. Kvalitní povrchová úprava zajišťuje u tašek Rota dlouhou životnost, rovnoměrnou barevnost v celé ploše a barevnou stálost. Standardem výrobce je pak k základní tašce i široká nabídka betonových střešních doplňků k řešení různých funkčních a prostupových požadavků – ve stejném designu a kvalitě jako základní taška.

Nová černá betonová taška KMB ROTANová černá betonová taška KMB ROTA

Kvalita se zárukou
Tašky KMB ROTA jsou vyráběny osvědčenými technologiemi a dosahují prvotřídní kvality. O tom svědčí vzrůstající zájem realizačních firem, projektantů i koncových uživatelů o tyto výrobky, který výrobce – KM Beta, a. s. – pasuje do role jednoho z největších výrobců střešní krytiny v ČR vůbec.

Výrobce poskytuje záruku 30 let za podmínek uvedených v záručním listě. Návrh střechy a montáž krytiny se provádí podle pokynů v Technické příručce KM BETA a Pravidel pro navrhování a provádění střech CKPT Čech a Moravy.

Technické údaje:
Délka: 496,5 mm
Šířka: 330 mm
Krycí šířka: 300 mm
Krycí délka: 396–416 mm
Závěsná délka: 473 mm
Střešní sklon: 15–90 °
Bezpečný sklon krytiny: 30 °
Rozměr latí: 40/60 mm
Hmotnost: 6,3 kg/ks
Plošná hmotnost: 50,4 kg/m²
Spotřeba: 8 ks/m²
Třída reakce na oheň A1 – nehořlavé
Únosnost: 1200 N
Mrazuvzdornost: 25 cyklů (ČSN EN 490)

podle podkladů společnosti KM Beta