Informace výrobců, Podlahy

Nová kolekce dřevěných podlah Kährs Canvas v matném laku

Matný lak, kartáčování a mikrozkosené hrany – to vše mají společné dřevěné krytiny z nové kolekce Kährs Canvas. Tři základní charakteristiky povrchové úpravy od tradičního švédského výrobce Kährs podporují přirozenou krásu dřevěných podlah, což konvenuje aktuálním designérským představám, a současně přispívají k relativně bezúdržbovému provedení, což pro změnu vyhovuje osobám odpovědným v domácnostech za úklid. Spokojeni budou i ti, kteří drží rodinný rozpočet.

Nová kolekce dřevěných podlah Kährs Canvas – dekor dub carbonNová kolekce dřevěných podlah Kährs Canvas – dekor dub tuft

Prkna délky necelé dva metry (1860x127x13 mm) z kolekce Kährs Canvas, tedy nejžádanější velikost jednolamelových podlah současnosti, dováží společnost Kratochvíl parket profi. V nabídce je pět odstínů dubu, které jsou průřezem celým barevným spektrem od nejsvětlejšího, bíle působícího dubu přes šedě mořený dekor až po tmavě hnědou.

Matné laky stoupají na žebříčku oblíbenosti pro své četné přednosti, designové i praktické. Ideálně totiž řeší dilema „olej, či lak?“, tedy přirozený přírodní vzhled dřeva pro oči i na dotek, anebo lehce udržovatelná podlaha? Z obojího si matné laky vzaly to nejlepší: Neodrážejí tolik světla, takže si dřevo zachovává pro oko originální krásu, navíc technologii lakování má Kährs upravenu tak, aby laku (v pěti vrstvách) bylo dostatečné množství pro jeho pevnost, a tedy ochranu povrchu, ale při doteku bylo dřevo co nejpřirozenější. Méně lesku v kontextu s kartáčovaným povrchem znamená i méně viditelných zrnek prachu či škrábanců, takže i ty nejzapřisáhlejší hospodyňky nemají nutkavou potřebu stále uklízet. A samozřejmě lak nevyžaduje každoroční obnovu jako olej.

Nová kolekce dřevěných podlah Kährs Canvas v třídění Lively je decentně rustikální se zřetelnou strukturou a suky, které jsou zvýrazněny právě technikou vykartáčování měkkých částí dřeva mezi tvrdými letokruhy. Třívrstvé dřevěné krytiny kolekce Kährs Canvas lze i dvakrát zbrousit a oslovit by měly i nižší doporučenou cenou od 1395 Kč/m².

podle podkladů společnosti Kratochvíl parket profi

Kährs Canvas – dekor dub carbonKährs Canvas – dekor dub curioKährs Canvas – dekor dub etchKährs Canvas – dekor dub etchKährs Canvas – dekor dub mostraKährs Canvas – dekor dub etchKährs Canvas – dekor dub tuft