Informace výrobců, Podlahy

Nová kolekce dřevěných podlah Kährs Götaland

Ručně škrábaný a příčně řezaný povrch je u dřevěných podlah obvyklý u jednolamelového provedení, tedy prken neboli prkenných vzorů. Švédský výrobce třívrstvých dřevěných podlah značky Kährs však přichází s unikátní novinkou, třílamelovými podlahami s ručně škrábaným, katrovaným a přírodním olejem ošetřeným povrchem se zkosenými hranami. Kolekce Götaland zahrnuje pět dubových dekorů mořených do různých odstínů. Každý podlahový dílec o rozměru 2419x196x15 mm je vybaven zámkovým spojem Woodloc 5S pro pokládku plovoucím způsobem.

„Pro prkna s parketovým vzorem je to zcela mimořádná úprava, zejména mluvíme-li o řezané struktuře, tzv. katrování, a zkosených hranách,“ podotýká Milan Mrkáček ze společnosti Kratochvíl parket profi, která je výhradním distributorem značky Kährs pro český trh. Náhodně rozptýlené řezy na povrchu v kombinaci se zkosenými hranami u každé desky vytvářejí efekt, který stírá hranici mezi třílamelovým a prkenným vzorem. Třívrstvé 15mm dílce mají nášlapnou dubovou vrstvu o tloušťce 3,6 mm, protitah tvoří nosná deska z borovice, smrku či olše. Díky patentovanému zámkovému spoji Woodloc 5S je kolekce předurčena k plovoucí pokládce, nicméně celoplošné přilepení k pevnému a čistému podkladu je rovněž možné. V pěti dekorech si můžete vybrat z přirozeného dubového odstínu, do hněda mořených tónů i běleného provedení.

Dřevěná podlaha Kährs Götaland – dekor dub BackaDřevěná podlaha Kährs Götaland – dekor dub KilesandDřevěná podlaha Kährs Götaland – dekor dub Vinga

Kolekce Kährs Götaland je novinkou v sortimentu společnosti Kratochvíl parket profi. Doporučovaná prodejní cena je 1390 Kč za 1 m² bez DPH.

Více informací najdete na www.kpp.cz.

podle podkladů společnosti Kratochvíl parket profi