Informace výrobců, Výplně otvorů

Nová okna dvou tváří Schüco WoodDesign: Kombinace odolného hliníku a přírodního dřeva

Dilema, zda zvolit hliníkové, či dřevěné profily, elegantně vyřeší nová okna Schüco AWS WoodDesign, která v jednom okenním systému spojila hliník i dřevo. Nepříznivým venkovním klimatickým podmínkám nastaví okna Schüco AWS WoodDesign tvář hliníkových profilů s jejich vynikající stabilitou, trvanlivostí a odolností. Do interiéru (pokud nejste příznivci chladnějšího industriálního vzhledu) pak nasadí útulnější podobu dřevěné povrchové úpravy. Okna dvou tváří Schüco AWS (Aluminium Window System) WoodDesign jsou tedy dokonalou kombinací funkčnosti a designu.

Okna Schüco AWS WoodDesign jsou k dispozici pro blokové okenní systémy ve stavebních hloubkách 75 a 90 mm. Dřevěný povrch se vytvoří nalepením dřevěných dekorativních lišt na vnitřní stranu hliníkového profilu křídla. Vzniká tak stabilní a trvanlivé okno odolné proti venkovním povětrnostním vlivům s designem přírodního materiálu v interiéru, které i nadále přesvědčuje vysokými užitnými vlastnostmi: Nejlepší tepelnou izolací, úzkými pohledovými šířkami, vysokou transparentností a širokou nabídkou kování a příslušenství z modulárního systému AWS.

Interiérová strana profilů oken Schüco AWS WoodDesign nabízí sedm dubových dekorů: Pure, Natural, Walnut, Chocolate, Gris Beige, Savanna a Super White. Jiné povrchové úpravy jsou k dispozici na vyžádání.

Zvenčí hliník, uvnitř dřevo: Okna Schüco AWS WoodDesign - na snímku dekor Gris Beige (zdroj: Schüco CZ)Schüco AWS WoodDesign v dekoru dubového dřeva - Natural (zdroj: Schüco CZ)

Speciálně pro dřevěný povrch Schüco AWS WoodDesign byly vyvinuty i dva nové tvary rozet – klika s pravoúhlou rozetou a klika s kulatou rozetou. Kromě toho je k dispozici i standardní okenní klika s oválnou rozetou, která dosahuje v uzamykatelné variantě odolnosti proti vloupání až RC 3. V závislosti na provedení si lze pro kliky vybrat základní barvy černá a bílá anebo nerezový vzhled.

Schüco WoodDesign je k dispozici pro hliníkové blokové okenní systémy Schüco AWS 75 BS.HI+ (75 mm základní hloubka, High Insulated), AWS 75 BS.SI+ (75 mm základní hloubka, Super Insulated) a AWS 90 BS.SI+ (90 mm základní hloubka, Super Insulated).

Ozdobné lišty z dubového dřeva jsou nalepeny na vnitřní stranu okenních profilů (zdroj: Schüco CZ)Ozdobné lišty z dubového dřeva jsou nalepeny na vnitřní stranu okenních profilů (zdroj: Schüco CZ)

podle podkladů společnosti Schüco