Informace výrobců, Výplně otvorů

Nová řada nízkoenergetických střešních oken RotoQ

RotoQ je zcela nový typ střešního okna v sortimentu Roto. Je výrazně odlišné od stávající řady oken Designo. Vyznačuje se příjemnou obsluhou a snadnou montáží. Navíc díky kvalitnímu zasklení, zateplovacímu bloku po celém obvodu rámu a napojení na parotěsnou fólii dosahuje vynikajících tepelnětechnických parametrů.

Již v základní verzi se zateplovacím blokem se dostává na hodnotu Uw = 1,1 W/m².K, při Ug = 1,0 W/m².K. V trojskle pak vykazuje ještě lepší hodnoty Uw = 0,78 W/m².K s Ug = 0,5 W/m².K. Tím RotoQ splňuje normou doporučený parametr pro pasivní domy. Jedná se tedy o ideální střešní okno nejen do domů nízkoenergetických, ale i domů navrhovaných dle normou doporučovaných hodnot. Porovnáním hodnot zasklení a celého okna zjistíme, že okno RotoQ vykazuje vynikající hodnotu součinitele prostupu tepla rámem a minimalizuje lokální tepelné mosty.

Nová řada nízkoenergetických střešních oken RotoQNová řada nízkoenergetických střešních oken RotoQ

RotoQ je okno s kyvným způsobem otevírání, panty se tedy nacházejí ve středu rámu. Tyto panty jsou vybaveny, stejně jako u všech oken Roto, možností dodatečného seřízení křídla v rámu. Tuto funkci zákazník ocení nejen při sesednutí krovu a následné deformaci rámu okna, ale i při nesprávné montáži. Další velkou přednostní RotoQ je snadná a rychlá montáž, která funguje na inovativním systému „klik“. Na vnější straně okna není jediný vrut a montážní postup je doprovázen zvukovým potvrzením zacvaknutí jednotlivých dílů. Montážník tedy jednoduše pozná, zda je skutečně vše na svém místě a správně zajištěno. Montážní úhelníky, zateplovací blok i parotěsné napojení jsou již z výroby připraveny na okně a díky tomu je montáž rychlejší a zároveň bezpečnější.

Každé střešní okno RotoQ ve variantě Profi je již z výroby opatřeno zateplovacím blokem na celou výšku rámu. To znamená, že izolace je z plochy střechy vytažena až na vrchní hranu rámu okna. Díky těmto vlastnostem okno dosahuje vyšších povrchových teplot a tím je mnohem méně náchylné na kondenzaci vlhkosti. Navíc jsou některá zasklení vybavena vrstvou Anti-Tau, která eliminuje negativní jev srážení vlhkosti na vnější straně zasklení.

Nová řada nízkoenergetických střešních oken RotoQNová řada nízkoenergetických střešních oken RotoQ

RotoQ je vyrobeno z výběrového borovicového dřeva s kováním od světově uznávaného výrobce. Díky vhodnému umístění a tvaru madla se RotoQ snadno ovládá. Nechybí praktická mycí poloha, která slouží k pohodlnému a bezpečnému umytí skla. Pro nesnadno přístupné podkrovní prostory je RotoQ k dostání i v elektrickém provedení s integrovaným motorem, který se dá ovládat přepínačem nebo dálkovým ovladačem. Velkou výhodou je, že lze RotoQ Tronic zároveň ovládat i manuálně.

RotoQ je vysoce kvalitní a zároveň jednoduché střešní okno zaměřené na průměrného spotřebitele. Je však domyšleno do posledních detailů, tak aby bylo co nejdokonalejší pro uživatele ale i montážníka. Bylo vyvinuto na základě rozsáhlé analýzy zákaznického užitku. Zkrátka je to okno vyrobené přesně na přání zákazníků. RotoQ mělo premiéru na veletrhu Střechy Praha 2015, kde ho odborná porota zvolila jako nejlepší exponát veletrhu a udělila mu prestižní ocenění Zlatou tašku.

podle podkladů společnosti Roto střešní okna