Informace výrobců

Nová střechařská platforma pro investory i řemeslníky

PREFA Aluminiumprodukte spustila nový, tzv. PREFA portál. Jeho funkcí je propojit klempířské a pokrývačské řemeslo přímo se stavebníky v daném regionu. Klempířům se stará o generování zakázek a stavebníkům o nabídku volných řemeslných kapacit. „Mnoho stavebníků neví, jak a kde mají poptávat klempířské práce – náš portál jim to zjednoduší. Stejně tak se mnozí klempíři místo svého řemesla věnují obchodním činnostem, ve kterých si nejsou zcela jisti – a i těm náš portál pomůže,“ upřesňuje význam PREFA portálu prokurista PREFA Aluminiumprodukte, s. r. o., Aleš Slivka.

Všichni řemeslníci registrovaní na portálu musí být absolventy PREFA Academy. Navíc disponují mnoha referenčními realizacemi. Tím je pro stavebníka zaručena odbornost a kvalita nabízené práce. Stavebník je pro změnu po zadání poptávky prověřen zákaznickým servisem PREFA. K řemeslníkům se tak dostane jenom reálná poptávka. Na každou poptávku mohou reagovat pouze tři nejrychlejší, kteří stavebníkovi vytvoří cenovou nabídku, a to včetně materiálu i práce. Z obdržených nabídek si pak stavebník vybere tu nejlepší. Na poptávku tedy automaticky nereagují vytížení řemeslníci. „Tímto poptávkovým a nabídkový systémem umožnujeme klempířům zprostředkovat zajímavé nabídky a stává se tak dalším rozšířením našich služeb. Vycházíme ale automaticky vstříc i investorům, kterým pomůžeme najít toho správného klempíře v jeho regionu,“ upřesňuje Aleš Slivka.

Česká republika je po Německu a Rakousku třetí zemí, kde byla obdobná platforma spuštěna. Doposud je v ní registrováno přes 80 klempířů. Ohlas od řemeslníků i stavebníků je zcela pozitivní. Stavebníci totiž nemusí náročně hledat zkušeného klempíře ze svého regionu. Ihned si pak mohou z nabídek řemeslníků vybrat tu nejvýhodnější. Řemeslníci si zase cení komfortu z automatického generování zakázek.

podle podkladů společnosti PREFA Aluminiumprodukte

PREFA portál – nová střechařská platforma pro investory i řemeslníky