Informace výrobců

Nová vydání Evropských technických schválení (ETA) pro ETICS Cemix THERM P a THERM M

S platností od měsíce září 2012 jsou do zateplovacího systému Cemix THERM M s vydaným Evropským technickým schválením ETA 08/0104 zařazeny nové komponenty pro kotvení systému a zejména pak Cemix Lepicí a stěrkovací hmota BASIC (označení 115) pro lepení izolantu.  
Lepicí a stěrkovací hmota BASIC je mrazuvzdorné stavební lepidlo určené k lepení fasádních desek z pěnového polystyrenu a minerální vaty při provádění kontaktního zateplení budov a pro provádění vrchní vyztužené stěrky pro tyto izolanty. Výborně se hoví pro překrytí problematických míst zdiva nebo běžných omítek při současném vkládání armovací tkaniny. Je vhodné pro ruční i strojní zpracování ve vnějším i vnitřním prostředí.
Dalším rozšířením systému je možnost použití Cemix Akrylátové pastovité omítky jako povrchové úpravy. Rozšíření skladby systému Cemix THERM M znamená současně rozšíření jeho variantních řešení a vede k možnosti výrazné cenové úspory.
K podobnému rozšíření došlo již v květnu 2012, kdy byly do zateplovacích systémů Cemix THERM P a Cemix THERM P SILVER s vydaným Evropským technickým schválením ETA 05/0188 zařazeny nové komponenty pro kotvení systémů a zejména pak Cemix Lepicí a stěrkovací hmota BASIC (označení 115) pro lepení izolantu.
podle podkladů firmy LB Cemix